Ερώτηση Κυρανάκη για ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στα Νότια




Να ενημερωθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις πρόσφατες τοποθετήσεις των Αστυφυλάκων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Νοτιοανατολικής Αττικής, ζήτησε με ερώτησή του στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επικαλέστηκε τα επίσημα στοιχεία για την κατανομή νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, σύμφωνα με τα οποία η Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής ενισχύθηκε με μόλις 6 Αστυφύλακες σε σύνολο 256.

“Αυτή είναι μακράν η μικρότερη ενίσχυση από τις 7 Διευθύνσεις, με ποσοστό 2,3%”, σημείωσε.

Στην ερώτησή του, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ζήτησε να πληροφορηθεί εάν υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των υπηρεσιών Νοτιοανατολικής Αττικής ή να διακοπούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, σε τμήματα εκτός των γεωγραφικών ορίων της.



Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

Προς Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: “Στελέχωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν/Α Αττικής”

Με βάση τα επίσημα στοιχεία για την κατανομή νεοεξερχόμενων Αστυφυλάκων σε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αττικής, η Διεύθυνση Ν/Α Αττικής ενισχύθηκε με μόλις 6 Αστυφύλακες σε σύνολο 256. Αυτή είναι μακράν η μικρότερη ενίσχυση από τις 7 Διευθύνσεις, με ποσοστό 2,3%.

Αναλυτικά η κατανομή έχει ως εξής:

● Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών (75)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά (30)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Βορ/κης Αττικής (25)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτ/κής (6)
● Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής (30)
● Διεύθυνση Αστ/κων Επιχειρήσεων Αττικής (45)
● Διεύθυνση Μεταγωγών – Δικαστ. Αττικής (45)

Κατόπιν πρωτοβουλίας της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.ΣΑ) με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των τμημάτων και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους, κατετέθη υπόμνημα για άμεση διακοπή των αποσπάσεων στις εκτός ορίων της Ν/Α Αττικής περιοχές και ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης με περισσότερο προσωπικό.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Υπάρχει συγκεκριμένος προγραμματισμός εκ μέρους της κυβέρνησης ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των υπηρεσιών Ν/Α Αττικής ή να διακοπούν οι αποσπάσεις των αστυνομικών που υπηρετούν στην περιοχή, σε τμήματα εκτός των γεωγραφικών ορίων της;

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.