Βουλιαγμένη: Χωρίς πρόσβαση σε ΑμεΑ ο Όρμος Μαλτσινιώτη (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Κώστας Πασακυριάκος – Λαϊκή Συσπείρωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ξεκινάμε τις δημοσιεύσεις μας σχετικά με τα προβλήματα προσβασιμότητας για τα ΑμεΑ στο δήμο μας, με την περίπτωση του Ορμου Μαλτσινιώτη στη Βουλιαγμένη.
Πόσο εύκολο αλήθεια είναι να πάει ένας άνθρωπος με αναπηρία ή ένα εμποδιζόμενο άτομο για ένα καλοκαιρινό μπάνιο σε αυτή την πανέμορφη παραλία;

Ας δούμε:

Εκεί, στον όρμο, σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα έπρεπε να υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στις οποίες η στάθμευση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Δυστυχώς, όμως η απόφαση αυτή έχει μείνει στα χαρτιά. Και δεν είναι η μόνη…
Στο χώρο υπάρχει μόνο μία θέση στάθμευσης ΑμεΑ και μάλιστα εκτός προδιαγραφών.



Τι να την κάνεις όμως την ειδική θέση στάθμευσης όταν στην είσοδο του χώρου υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης για οποιοδήποτε αμαξίδιο/καρότσι αφού έχει τοποθετηθεί κιγκλίδωμα, όπως βλέπετε στη φωτογραφία;

Η στάθμευση σύμφωνα με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι ελεύθερη μέχρι τις 8 το πρωί και από τις 10:30 το βράδυ. Ομως, η ώρα που κόπηκε η απόδειξη που παραθέτουμε είναι 7:35 το πρωί, αφού ζητήθηκε αντίτιμο από τους διαχειριστές του χώρου!
Σύμφωνα με την ίδια απόφαση προβλέπεται να υπάρχουν 20% δωρεάν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης για δημότες και κλιμακωτή χρέωση από 4 ευρώ για τους υπόλοιπους επισκέπτες. Βέβαια, το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά σχεδόν όλους τους χώρους στάθμευσης που εκμεταλλεύονται επιχειρηματίες. Μάλιστα, πολύ συχνά συνδημότες μας έχουν δεχτεί ακόμα και φραστικές επιθέσεις, όταν ζητούν να μπουν στους χώρους που προβλέπεται για τους δημότες.

ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Η Δημοτική Αρχή οφείλει άμεσα:

1ον: Να βεβαιώσει ότι εφαρμόζεται η νομοθεσία και οι προδιαγραφές σχετικά με τη χωροθέτηση, τη σήμανση και τις διαστάσεις για τις δυο θέσεις ΑμεΑ που προβλέπονται στο χώρο.

2ον: Να απομακρύνει το παράνομο κιγκλίδωμα που απαγορεύει την πρόσβαση σε παντός είδους καρότσια στο χώρο.

3ον: Να αποτυπώσει στη σχετική ιστοσελίδα του Δήμου μας τις δύο θέσεις ΑμεΑ σε πίνακα, επί του χάρτη, με φωτογραφίες και την επισήμανση ΔΩΡΕΑΝ, με βάση την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

4ον: Να ελέγξει και να επιβάλλει το σεβασμό του ωραρίου ελεύθερης πρόσβασης στο δημοτικό χώρο στάθμευσης.

5ον: Να αποτυπώσει με φωτογραφία τις ειδικές θέσεις δωρεάν στάθμευσης για δημότες σε ποσοστό 20% όπως προβλέπεται και να τις αναρτήσει στη σελίδα με τις παροχές για τους δημότες.

6ον: Να αναρτήσει πινακίδα στην είσοδο του parking που να αναφέρει την τιμολογιακή πολιτική όπως αυτή έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και τις αντίστοιχες εξαιρέσεις.

Οσον αφορά την πινακίδα που αναφέρει “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ”, δεν σχολιάζουμε… Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι παραχωρημένο και με ιδιαίτερα υψηλές τιμές για ομπρέλες και ξαπλώστρες…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.