Αποφρακτική εταιρία απεγκλώβισε γατάκι (VIDEO)




Πολύ τυχερό ήταν ένα νεογέννητο γατάκι τα οποίο παγιδεύτηκε σε σωλήνα υδρορροής στο Παλαιό Φάληρο.

Το γατάκι είχε σφηνώσει ουσιαστικά μέσα σε μία σωλήνα που έμπαινε μέσα στο έδαφος.

Το κλάμα και το νιαούρισμα του μικρού αιλουροειδούς προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή μιας οικογένειας που ζει στην περιοχή.

Η οικογένεια φρόντισε να καλέσει για βοήθεια την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά εκείνη την στιγμή σε διπλανή κατοικία βρισκόταν ένα συνεργείο που ασχολείται με αποφράξεις.



Οι τεχνικοί του συνεργείου που διέθεταν την εμπειρία και τον εξοπλισμό, είχαν μόλις είχε ολοκληρώσει τις εργασίες τους και έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν στη διάσωση.

Τελικά οι τεχνικοί του συνεργείου αποφράξεων πολύ προσεκτικά κατάφεραν να ανοίξουν την υδρορροή στο κάτω μέρος αυτής και να εντοπίσουν το γατάκι τα οποίο είχε σφηνώσει στο εσωτερικό της.

Είναι πολύ πιθανό το γατάκι να είχε πέσει μέσα στη σωλήνα από την ταράτσα και στη συνέχεια δεν είχε τη δυνατότητα να διαφύγει.

Μετά από λίγη ώρα έφτασε και η πυροσβεστική, όμως το γατάκι ήταν ήδη σώο και ελεύθερο.

Το τυχερό γατάκι που ήταν αδέσποτο στάθηκε τυχερό μέσα στην ατυχία του αυτή, καθώς τελικά βρήκε και σπίτι, καθώς ανέλαβε να το μεγαλώσει η οικογένεια η οποία το είχε εντοπίσει εξαρχής.

Πολλά τα περιστατικά και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που κάποιο παρόμοιο περιστατικό με εγκλωβισμένα γατάκια συμβαίνει στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Πριν από λίγες μέρες μόλις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν γατάκι από σωλήνα αποχέτευσης στην Ύδρα, ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις είχαμε στο παρελθόν σε αποφράξεις Νέα Σμύρνη καθώς επίσης και λίγο πιο παλιά από ένα συνεργείο που είχε κληθεί για αποφράξεις Καλλιθέα.

Πυροσβέστες στον Βόλο τον προηγούμενο Μάιο είχαν απεγκλωβίσει γατάκι από θερμοθάλαμο και στη Θεσσαλονίκη γατάκι βρέθηκε εγκλωβισμένο μέσα σε γυψοσανίδα καταστήματος και απεγκλωβίστηκε από την αστυνομία.

Δύο ακόμη γατάκια απεγκλωβίστηκαν τον Ιούνιο από τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι τα βρήκαν να έχουν σφηνώσει πίσω από μία δεξαμενή πετρελαίου στο Ηράκλειο.

Πολύ συνηθισμένες και πολλές αντίστοιχα σε αριθμό είναι και οι ιστορίες με γάτες ανέβηκαν σε ψηλά δέντρα και εγκλωβίστηκαν πάνω σε αυτά. 

Γιατί εγκλωβίζονται οι γάτες

Οι γάτες είναι πραγματικά αξιολάτρευτα πλάσματα, όμως είναι παράλληλα και πολύ μυστηριώδη.

Η ζωή μαζί τους είναι σίγουρα συναρπαστική. Οι γάτες έχουν τη δυνατότητα και τη συνήθεια να μπαίνουν σε στενά σημεία που φαίνεται να είναι πιο στενά από τις ίδιες.

Στην αρχή χρησιμοποιούν το κεφάλι και τους ώμους και το σώμα τους συνήθως κυλά πιο εύκολα μέσα στα εμπόδια.

Το γεγονός βέβαια πως οι γάτες της πόλης δεν είναι πλέον και τόσο αδύνατες όπως στο παρελθόν, τις κάνει συχνά να υπερεκτιμούν τις δυνατότητές και το σώμα τους.

Έτσι μένουν κάποια στιγμή εγκλωβισμένες σε εμπόδια και σε κάποια στενή τρύπα. Ουσιαστικά δεν συνειδητοποιούν πως δεν χωρούν και παίρνουν το ρίσκο.

Παράλληλα είναι και στη φύση της γάτας, όπως συνέβη αντίστοιχα στην περίπτωση με το γατάκι στο Παλαιό Φάληρο, να αρχίσουν να εξερευνούν το χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Όταν για κάποιο λόγο πχ. η μητέρα τους έχει βγει για φαγητό και τα έχει αφήσει μόνα τους, αυτά είναι πιθανό να μπλέξουν σε μπελάδες και να βρεθούμε εγκλωβισμένα σε κάθε είδους εμπόδια και τρύπες.

Εταιρία αποφράξεων στο Παλαιό Φάληρο κατάφερε να απεγκλωβίσει με επιτυχία ένα νεογέννητο γατάκι από υδρορροή στην οποία είχε εγκλωβιστεί εξερευνώντας τον κόσμο.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Αποφρακτική εταιρία απεγκλώβισε γατάκι (VIDEO)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.