Με έδρα τη Γλυφάδα θα συνεχίσει το σπουδαίο του έργο το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού
Xρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, για προσφέρει χώρο ικανό και να στεγάσει τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, μετά την αναγκαστική απομάκρυνση του από την έκταση του πρώην αεροδρομίου, λόγω της έναρξης της επένδυσης.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας γνώριζε για το σπουδαίο έργο της συγκεκριμένης δομής από τότε που ήταν ευρωβουλευτής αφού η φήμη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, είχε φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες.

Δυστυχώς όμως αυτή η ευρωπαϊκή αναγνώριση φαίνεται πως δεν αρκούσε στη δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης που προτίμησε να μείνει αμέτοχη, αδιαφορώντας για την τύχη του ΜΚΙΕ.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.
Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.
Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.“Ο Δήμος Γλυφάδας, με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη – και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του Ιατρείου – προσφέρει χώρο στην πόλη μας, ικανό να στεγάσει τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Σύντομα, η σπουδαία αυτή δομή θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωφελές έργο της, από νέες εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο χώρος που έχει βρεθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα, βρίσκεται σε κομβικό σημείο ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ωφελούμενοι από τους γύρω δήμους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.