Κινδύνεψε να πνιγεί ηλικιωμένη στην “Ακτή του Ήλιου” – Την έσωσε η ναυαγοσώστρια




Μια ηλικιωμένη Αλιμιώτισσα κινδύνεψε να πνιγεί την περασμένη Τρίτη, στην οργανωμένη πλαζ “Ακτή του Ήλιου” και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της ναυαγοσώστριας. Το περιστατικό συνέβη στις 08:30 το πρωί, στην άκρη της παραλίας, δίπλα από τη δημοτική πλαζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ηλικίας 87 ετών, ένιωσε στο πόδι της το τσίμπημα ενός ψαριού και στην προσπάθειά της να δει ακριβώς σε ποιο σημείο, βρέθηκε με το κεφάλι κάτω από το νερό. Η ναυαγοσώστρια Ελένη Προφυλλίδου που είχε βάρδια την είδε να παλεύει να βγει στην επιφάνεια και αμέσως έπεσε στο νερό και την έβγαλε στην ακτή. Μάλιστα επειδή στο σημείο υπάρχουν βράχια, τραυματίστηκε ελαφρά.

Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να της βγάλουν το νερό που είχε καταπιεί.

Η 87χρονη μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη, είναι καλά στην υγεία της και αύριο θα πάρει εξιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία, στην πλαζ είναι απαραίτητη η παρουσία ναυαγοσώστη από τις 10:30 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα, στην “Ακτή του Ήλιου” υπάρχουν ναυαγοσώστες από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ που κλείνει η πλαζ.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.