Kαλλιθέα: Συνέντευξη Τύπου για το 10ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων




Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/7 στο Δημαρχείο Καλλιθέας παρουσία δημοσιογράφων η Συνέντευξη Τύπου για το 10ο Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας και διοργανώνει ο Φιλαθλητικος Σύλλογος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας.

Ο πρόεδρος του Φιλαθλητικού Συλλόγου και της Ο.Ε του αγώνα, Παναγιώτης Δημάκος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους τόνισε: «Η ιδέα για το Μίτινγκ Αλμάτων υλοποιήθηκε το 2011. Στη φετινή διοργάνωση, που πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία του Δήμου Καλλιθέας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικης και του ΣΕΓΑΣ, θα λάβουν μέρος αθλητές από περίπου έξι χώρες με τη συμμετοχή της Μαρία Βούκοβιτς από το Μαυροβούνιο να ξεχωρίζει ενώ όλη η «αφρόκρεμα» του ελληνικού στίβου θα δώσει το παρών στον αγώνα όπως οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Αντώνης Μέρλος, Σπυριδούλα Καρύδη, Τατιάνα Γκουσιν, Παναγιωτα Δόση, Αντρέας Πανταζής, Δημήτρης Τσιάμης, Έλεν Κλαούντια Πόλακ. Είναι τιμή μας, που Πρέσβειρα του φετινού αγώνα ειναι η Νικόλ Κυριακοπούλου, μια σπουδαία αθλήτρια και την οποία ευχαριστούμε θερμά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που μια τόσο δύσκολη και περίεργη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας διοργανωνουμε το Μιτινγκ Αλμάτων, που αποτελεί ένα από τα  μεγαλύτερα event στη χώρα. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που έχει ορίσει η ΓΓΑ, ο ΣΕΓΑΣ και ο ΕΟΔΥ, αφου αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια όλων οσοι θα δώσουν το παρών στον αγώνα. Θα υπάρχουν μάσκες και γάντια για ολους ενώ να τονίσουμε ότι θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός αθλητών-προπονητών στον αγωνιστικό χώρο αλλά και τις κερκίδες. Το περσινό μίτινγκ βρέθηκε στην 75η θέση του ranking της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και μετρήθηκε βάσει των επιδόσεων, που έχουν γίνει. Καλεσμένος για ακόμη μία χρονιά θα είναι ο Ρόμπερτ Εμιγιάν, ο οποίος κατέχει ακόμα και σήμερα το ευρωπαϊκό ρεκόρ στο άλμα εις μήκος με επίδοση 8,86μ.Τελος,να ενημερωσουμε τον κόσμο ότι λογω του ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό θα υπάρχει μετάδοση του αγώνα μέσω live streaming».

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Μανώλης Κωστάκης είπε:«Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Κάρναβος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σήμερα στη Συνέντευξη Τύπου, καθώς είχε συνεδρίαση στην ΚΕΔΕ. Ο Δήμος μας αγαπάει τον αθλητισμό και ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας είναι ένα σωματείο, που συμμετέχει ενεργά στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνδιοργάνωση του Μίτινγκ, με την πόλη μας να μπαίνει ολοένα και πιο γερά στον αθλητικό χάρτη της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής πραγματοποίηση της διοργάνωσης με το μίτινγκ να είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για τον Δήμο μας».

Ο κος Μανώλης Κωστάκης διάβασε και το μήνυμα του Δημάρχου Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, το οποίο ανέφερε τα εξής: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που για 10η συνεχή χρόνια μια πολύ σπουδαία διοργάνωση, το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων θα λάβει χώρα στην πόλη μας. Ένας αγώνας που συνδιοργανώνεται απο τον Φιλαθλητικο Σύλλογο Καλλιθέας, τον Δήμο μας και τον ΣΕΓΑΣ. Όλοι οι κορυφαίοι αθλητές/τριες θα δώσουν ραντεβού στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία».



Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια και Πρέσβειρα της διοργάνωσης, Νικόλ Κυριακοπούλου τόνισε: «Είναι διπλή η χαρά που νιώθω, καθώς εκτός από πρέσβειρα της διοργάνωσης θα έχω την ευκαιρία για ένα τεστ μετά την αποχή από τους αγώνες. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες και να απολαύσετε του αγώνες ενώ προέτρεψε το κοινό να παρακολουθήσει τον αγώνα μέσω live streaming».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.