Ηλιούπολη: Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια για όλα τα παιδιά!




ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ “Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ” – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολλαπλές ενοχλήσεις στο γραφείο του Δημάρχου, τελικά με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας επιτεύχθηκε συνάντηση με το Δήμαρχο, την Τετάρτη 1/7, αφού, όμως, εμφανιστήκαμε αιφνιδιαστικά στο γραφείο του ζητώντας επιτέλους την πολυπόθητη συνάντηση!

Στη συνάντηση αυτή, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την πορεία υλοποίησης της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2020-21. Η Δημοτική Αρχή φαίνεται να συνεχίζει στην ίδια λογική της υποβάθμισης της Δίχρονης, χωρίς να λαμβάνει τους απαραίτητους παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης της

Συγκεκριμένα: Ο δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία της εφαρμογής της Δίχρονης στο 24ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Δημοτικό. Εκεί, εφόσον υπήρξε και πέρσι στοίβαγμα των παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες του Δημοτικού, που στέγασαν  τμήματα του Νηπιαγωγείου, το «προσωρινό» πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς η Δημοτική Αρχή αντί να λύσει το πρόβλημα που υπήρχε από την έλλειψη ασφαλών κτηρίων που θα μπορούν να στεγάσουν τα νήπια, πρότεινε την εγκατάσταση προκάτ στην κάτω αυλή του 6ου Δημοτικού σχολείου, στερώντας ζωτικό χώρο της αυλής από μαθητές του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού. Φυσικό είναι, όμως σε αυτήν την πρόταση να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς  και στην κατάσταση αυτή η Δημοτική Αρχή επανήλθε με «καλύτερη» πρόταση! Να διευρύνει κατά κάποια μέτρα τον κάτω προαύλιο χώρο του Δημοτικού και να τοποθετηθεί εκεί προκάτ που να στεγάσει το άλλο τμήμα του Νηπιαγωγείου δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να στεγαστούν περισσότερα παιδιά σε λιγότερα τετραγωνικά μέτρα!!!Την πρόταση, μάλιστα αυτή, την έκανε ήδη δεκτή η οικονομική επιτροπή του Δήμου, ενώ τα λυόμενα, βάσει των λεγόμενων του Δημάρχου πρόκειται να παραδοθούν έως τέλος Αυγούστου. Παρόλα αυτά, τα νήπια θα παραμείνουν στην αίθουσα τελετών του Δημοτικού έως ότου παραδοθεί το νέο προκάτ!



Έτσι το σχέδιο του Δήμου για λυόμενα ενισχύεται και με άλλα δύο! Το ένα από αυτά θα τοποθετηθεί στο 1ο Νηπιαγωγείο ενώ το άλλο στο 7ο Νηπιαγωγείο που θα αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον προκάτ με ένα καινούργιο! Και τα τρία κοντέινερ θα εμπεριέχουν τουαλέτα. Παράλληλα όμως συνεχίζεται και η αναζήτηση χώρων που θα μπορούν να στεγάσουν την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής «Αγωγής», που μόνο «αγωγή» δεν σχεδιάζεται να είναι τελικά! 

Όσον αφορά το 5ο Δημοτικό σχολείο και την αίθουσα που θα «φιλοξενήσει» αυτή τη χρονιά τα πλεονάζοντα παιδιά από το 5ο και 16ο . Νηπιαγωγεία, θα φτιαχτεί ένας νιπτήρας εντός της αίθουσας για να γίνει αυτή «καταλληλότερη», ενώ ο προαυλισμός των παιδιών θα γίνεται στο χώρο του Νηπιαγωγείου.

Πέρα από ΟΛΕΣ αυτές τις «λύσεις» που μηχανεύεται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, συζητιέται και η μεταφορά παιδιών με λεωφορεία του Δήμου ώστε να λυθεί «προσωρινά» το ζήτημα της φοίτησης των νηπίων στις περιοχές της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Κων/νου και να διοχετευτούν στα υπόλοιπα Νηπιαγωγεία της πόλης, Ο Δήμαρχος μάλιστα δήλωσε θερμός υποστηρικτής αυτής της λύσης θεωρώντας ότι αυτό θα έλυνε το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει και συνεχίσει να υφίσταται, στις περιοχές αυτές, ενώ μας ενημέρωσε  και για προκήρυξη  διαγωνισμού  για ενοικίαση χώρων για νηπιαγωγεία  που θα ανακοινωθεί  στις 9/7.

Η ουσία παρόλα αυτά παραμένει μία! Γιατί ενώ ο Δήμος Ηλιούπολης χαρακτηρίζεται πλεονασματικός Δήμος, λεφτά για την ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής δεν υπάρχουν;;; Γιατί καταφεύγει η Δημοτική Αρχή σε λύσεις-πασαλλείματα που καμία παιδαγωγική σχέση με την «Αγωγή» δεν έχουν!!;;; Γιατί ενώ ο Δήμος μας έχει ακίνητη περιουσία, αυτή δεν διεκδικείται ώστε να χτιστούν σύγχρονα και ασφαλή κτήρια για ΟΛΑ τα παιδιά, ώστε να πηγαίνει το κάθε παιδί στο σχολείο της περιοχής του;; Στα ερωτήματα αυτά ο Δήμαρχος αρκέστηκε να αναφερθεί σε κάποια οικόπεδα που «ΘΑ» δουν μήπως προχωρήσουν στο σχέδιο ενός σχολείου. Επίσης αρκέστηκε στο να υποδείξει την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για αυτήν την κατάσταση, συνεχίζοντας όμως και αυτός στην ίδια ρότα, παίρνοντας τα ηνία από τους προκατόχους του!

Φτάνει πια η κοροϊδία!!! Από πασαλείμματα χορτάσαμε!!!

Ουσιαστική εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, με όρους και προϋποθέσεις και όχι με όρους υποβάθμισης!!!!

Σύγχρονα και ασφαλή κτήρια για ΟΛΑ τα παιδιά!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.