Ηλιούπολη: Ο κύριος καθηγητής δυναμίτισε το δημοτικό συμβούλιο (VIDEO)
Ως καθηγητής μαθηματικών ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Τσαρπαλής, θα όφειλε να γνωρίζει ότι μια ολόκληρη πόλη, με καζίνο και Mall είναι αδύνατον να παράγει μόνη της ηλεκτρική ενέργεια. Εκτός και αν κατασκευαστεί κανένας πυρηνικός αντιδραστήρας…

Ο κ. Τσαρπαλής κατά τη διάρκεια του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου που έγινε σήμερα στην Ηλιούπολη για τη δημιουργία του διαδημοτικού κοιμητηρίου και το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ), στο οποίο παραβρισκόταν ως θεατής, κάποια στιγμή παρενέβη και ανέφερε ότι “η επένδυση στο Ελληνικό έχει ρεύμα μόνη της, για να μη δημιουργείται εδώ μέσα παρεξήγηση. Το 2004 (;) ως δήμαρχος είχα κάνει 20 συναντήσεις με τον ΑΔΜΗΕ και μου είχαν πει ότι η αναβάθμιση του ΚΥΤ χρειαζόταν για να έχει ρεύμα τη Ανατολική Αττική”.

Από τότε λοιπόν κύριε Τσαπαρλή, έχουν περάσει 16 ολόκληρα χρόνια. Η συμφωνία με την Lamda υπεγράφη το 2016. Ως καθηγητής των θετικών επιστημών, είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μια τόσο γιγαντιαία επένδυση θα έχει ρεύμα μόνη της;

Η απάντηση του δημάρχου Ηλιούπολης, Γιώργου Χατζηδάκη ήταν άμεση: “Η ίδια η ΣΜΠΕ αναφέρει ότι απαιτείται η αναβάθμιση του ΚΥΤ, για την τροφοδότηση των νοτίων προαστίων. Η ΔΕΔΔΗΕ στα επιχειρησιακά της προγράμματα αναφέρει ότι λόγω της επένδυσης στο Ελληνικό θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη ζήτηση”.Ο κ. Τσαρπαλής θυμήθηκε ότι το 2003 ως δήμαρχος Αργυρούπολης, είχε αρνηθεί μαζί με τον τότε δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Γεωργάκη, την υπογειοποίηση του ΚΥΤ!

“Και τι κερδίσατε λοιπόν. Ούτε υπογειοποίηση έγινε ούτε έφυγε το ΚΥΤ” σχολίασε ο Γιώργος Χατζηδάκης.

Μάλιστα κάποια στιγμή ο δήμαρχος “εξεράγη” όταν άκουσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού – Αργυρούπολης, να απαντά: «αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά».

“Λίγη ευγένεια δεν βλάπτει κύριε πρόεδρε. Δεν θα χρησιμοποιείτε τέτοιες εκφράσεις. Εδώ είστε ως ακροατής, δεν σας προσέβαλε κανένας, να μας πείτε ποιες είναι οι διεκδικήσεις σας στο Ελληνικό. Είναι σημαντικό να καταγράφονται αυτά γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον θα απολογηθούν όλοι”.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα στο 26:15

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.