Η αλλεργία του Κωνσταντάτου για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού




Όταν πριν από 1,5 χρόνο δρομολογήθηκε η απομάκρυνση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, από τον χώρο του πρώην αεροδρομίου, ο γαλαντόμος δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, για τα μάτια του κόσμου, πρότεινε στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχο, ιδρυτικό μέλος τους Ιατρείου, να του παραχωρήσει ένα… δωμάτιο, σε μια από τις κοινωνικές δομές του δήμου. Όπως ήταν φυσικό ο γιατρός δεν δέχτηκε, αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν τα μηχανήματα και να εξυπηρετούνται σωστά οι ανασφάλιστοι πολίτες.

Πρώτος ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του ΜΚΙΕ, πρότεινε να προσφέρει κάποιο χώρο, αλλά η συγκεκριμένη δομή ήταν αναγκαίο να στεγαστεί κάπου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, για να έχουν εύκολη πρόσβαση οι ωφελούμενοι. Τη λύση έδωσε τελικά ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Ο δήμαρχος Γλυφάδας γνώριζε για το σπουδαίο έργο της συγκεκριμένης δομής από τότε που ήταν ευρωβουλευτής αφού η φήμη του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού, είχε φτάσει μέχρι τις Βρυξέλλες.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ξεχώρισε και διακρίθηκε τη δύσκολη περίοδο της κρίσης: Από το 2011 προσφέρει πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους συμπολίτες μας.
Δεν δέχεται χρηματικές δωρεές, παρά μόνο δωρεές σε είδος ή υπηρεσίες, δεν έχει καμία κομματική ή παραταξιακή εμπλοκή και υποστηρίζεται από ένα μεγάλο δίκτυο εθελοντών.
Με τον τρόπο αυτό, έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας, που δεν μπορούσαν να καλύψουν τη δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

“Ο Δήμος Γλυφάδας, με γνώμονα την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε συνανθρώπου μας που έχει ανάγκη – και σε συνεννόηση με τους ανθρώπους του Ιατρείου – προσφέρει χώρο στην πόλη μας, ικανό να στεγάσει τους εθελοντές και τις υπηρεσίες του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.
Σύντομα, η σπουδαία αυτή δομή θα μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωφελές έργο της, από νέες εγκαταστάσεις στη Γλυφάδα”, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.



“Η πρόταση μας ως Παράταξη στην δημοτική αρχή Ελληνικού Αργυρούπολης ήταν να βρει τόπο στέγασης του ΜΚΙΕ σε ένα από τα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου. Δυστυχώς το αρνήθηκε ενώ μπορούσε να το πραγματοποιήσει” λέει ο επικεφαλής της παράταξης Ξανά η Πόλη Μπροστά, Κώστας Στέφας.

“Το Κοινωνικό Ιατρείο επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο είναι αποκλειστικά εθελοντική δομή και λειτουργεί χωρίς καμία κρατική χρηματοδότηση.

Στηρίζει ως Δομή τους πλέον αδύναμους συνανθρώπους μας που οι πολιτικές λιτότητας οδήγησαν σε φτωχοποίηση και τους έχουν καταστήσει ανήμπορους να καλύψουν τις ιατρικές και φαρμακευτικές ανάγκες τους.

Με την εκδίωξη του από τον παραχωρηθέντα χώρο που λειτουργούσε στο π.αεροδρόμιο Ελληνικού, λόγω της επένδυσης, ουσιαστικά δημιουργείτο θέμα στην συνέχιση της λειτουργίας του.

Η αδιάλειπτη συνέχιση λειτουργίας του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού ήταν απαραίτητη για τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.

Ηταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να προσφέρουμε ως Δήμος στα πλαίσια της Κοινωνικής Συνοχής της Αλληλεγγύης και του Σεβασμού στον Ανθρωπο.

Πιστεύουμε ότι αυτή η αδιαφορία και ο αρνητισμός απέναντι στην λειτουργία του ΜΚΙΕ είναι το «μελανό στίγμα» που θα ακολουθήσει αυτή την Δημοτική Αρχή στην υπόλοιπη θητεία της.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για την πρωτοβουλία του αυτή”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.