ΓΣ Πήγασος Αγίου Δημητρίου: Στηρίζουμε τον προπονητή μας Ιωάννη Πίτσα




Με ιδιαίτερη λύπη, πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό διαβάσαμε την ανακοίνωση της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αγίου Δημητρίου η οποία στοχοποιεί τόσο τον προπονητή μας κ. Πίτσα Ιωάννη , όσο και ολόκληρη την αθλητική οικογένεια του ΓΣ ΠΗΓΑΣΟΣ.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ας προβληματιστούμε ως προς το στόχο αυτής και όλων των υπολοίπων που έχουν προηγηθεί. Άραγε οι ισχυρισμοί αυτοί της Επιτροπής Ισότητας έχουν διάθεση να προστατέψουν τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Δήμου, ή αποσκοπούν απλά στο να βλάψουν τη φήμη του Συλλόγου μας και των μελών του;
Κι αν η παρέμβαση αυτή, επρόκειτο για τη διακύβευση της “Ισότητας” και της ισότιμης αντιμετώπισης, είναι άραγε σωστό άτομα του Συλλόγου για τα οποία γίνεται προσωπική αναφορά να είναι απώντα από τη συγκεκριμένη συζήτηση;

Με δεδομένη την τοποθέτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ. Δήμου ότι ‘’δεν ήταν ενήμερη ότι θα τεθεί θέμα παρόλο που την αφορούσε προσωπικά και ότι δεν αποδέχεται μια επίθεση που γίνεται συνειδητά προς το πρόσωπό της να αξιοποιείται από την Διοίκηση για να κλείσει λογαριασμούς με ένα αθλητικό σωματείο’’, το πραγματικό μήνυμα που υποκρύπτεται πίσω από τα τελευταία δρώμενα (συζητήσεις, ανακοινώσεις, προσβολές, λασπολογία, κλπ) είναι η δυσαρέσκεια για της συνεχώς ανοδική πορεία του Σωματίου μας.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στην 4χρονη πορεία του έχει αποκτήσει , με την μεθοδική και επαγγελματική του λειτουργία σε όλα τα επίπεδα, την δική του θέση στη συνείδηση των δημοτών , με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να αυξάνει ολοένα τη δύναμή του αλλά και τις αγωνιστικές του επιτυχίες, πλέον και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Αναρωτιόμαστε, όμως, μήπως αυτό έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα και πολλούς εχθρούς , οι οποίοι πάνω από τα παιδιά και τους αθλητές βάζουν το προσωπικό τους συμφέρον , δημιουργώντας αμέτρητα προβλήματα και εμπόδια στον σύλλογό μας όλα αυτά τα χρόνια;
Ως Δ.Σ. έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι σύσσωμη η οικογένεια του ΓΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ομόφωνα και απόλυτα τον προπονητή μας κ. Πίτσα Ιωάννη , ένα πραγματικό διαμάντι στον χώρο του αθλητισμού και δεν δεχόμαστε τις στοχευμένα προσβλητικές αναφορές σας στο πρόσωπό ενός ανθρώπου, κορυφαίου προπονητή-παιδαγωγού και άριστου οικογενειάρχη που κοσμεί εδώ και 30 χρόνια τον αθλητισμό του Δήμου , με προσφορά ανεξάντλητη και παιδαγωγικό-αθλητικό έργο ανεκτίμητο και κοινώς παραδεκτό, ακόμα και από τον ίδιο τον Δήμο Αγίου Δημητρίου που αμέτρητες φορές τον έχει τιμήσει και βραβεύσει στο παρελθόν.
Ως ΔΣ του αθλητικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ δεν επιτρέπουμε σε καμία δημόσια αρχή, κανέναν φορέα και κανέναν ιδιώτη να δυσφημίζει στοχευμένα το όνομα του Σωματείου μας. Είναι άλλωστε απορίας άξιο οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι της Δημοτικής Αρχής υπονομεύουν το αθλητικό και κοινωνικό έργο που προσφέρουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε απλόχερα στους αθλητές μας, τις οικογένειες αυτών και στο σύνολο του Δήμου μας.
Καλούμε την Επιτροπή Ισότητας να ανακαλέσει άμεσα όποια αναφορά στο σωματείο Γυμναστικός Συλλογος ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για οποιαδήποτε εξωγενή θέματα.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον χαρακτήρα και τις ενέργειες του προπονητή μας κ. Πίτσα Ιωάννη και είμαστε βέβαιοι ότι χειρίζεται κάθε προσωπικό του ζήτημα με πλήρη ευθύνη των πράξεων του. Παρόλο που ο προπονητής μας δεν το έχει ανάγκη εμείς είμαστε ΕΔΩ για να τον υπερασπιστούμε όπως θα κάναμε με κάθε άλλο άνθρωπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε και επενδύουμε στο έργο του.
Και αυτό κάνουμε… Δεν θα αλλάξουμε ούτε τις αρχές μας ούτε τα πλάνα μας.

Συμφωνούμε απόλυτα με την στάση και την δήλωση της κ. Δήμου στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο , η οποία μίλησε ξεκάθαρα για ‘’ανοιχτούς λογαρισμούς της Δημοτικής Αρχής με ένα αθλητικό σωματείο ‘’ , επιβεβαιώνοντας την στοχοποίηση του συλλόγου μας.
Σε ένα ζήτημα ζήτημα που αφορούσε την ίδια και τον προπονητή μας δεν υπήρχε κανένας λόγος αναφοράς και δημόσιας επίθεσης κατά του αθλητικού σωματείου μας από τρίτους.
Είμαστε αντίθετοι με την στάση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που επικαλέσθηκε φήμες ανωνύμων για να στηρίξει την επίθεση κατά του προπονητή μας, κ. Πίτσα Ιωάννη και την καλούμε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη προς την οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ για την αδικαιολόγητη εμπλοκή και αναφορά του ονόματος του συλλόγου μας , έτσι ώστε να μην υπάρξει συνέχεια.
Καλούμε, τέλος,το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να αναιρέσει όλες τις πράξεις και τα ψηφίσματα κατά του προπονητή μας κ. Πίτσα Ιωάννη και τις αναφορές στον Γυμναστικό Σύλλογο ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ,προς αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της φερεγγυότητας του Σωματείου μας.



Με επιφύλαξη ασκήσεως κάθε νομίμου δικαιώματος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.