Έρχεται στα νότια το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας
Θα διεξαχθεί στου δήμους Αλίμου, Νέας Σμύρνης και Ελληνικού – Αργυρούπολης

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία ενός σύγχρονου πολιτιστικού δρώμενου. Ξεκινά πιλοτικά και, εφόσον «αγκαλιαστεί» από τους πολίτες, η φιλοδοξία είναι να εξελιχθεί μελλοντικά σε θεσμό.

Το φεστιβάλ έχει ως σκοπό την επαφή των πολιτών της Αττικής με τον σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο, την τοπική γαστρονομία, τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος και την εξοικείωση με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας. Η είσοδος θα είναι δωρεάν για το
κοινό.

“Θεωρούμε ότι είναι μία καλλιτεχνική πρόταση που θα «ζωηρέψει» και τουριστικά την ευρύτερη περιοχή, ενώ εκτιμάται ότι θα προσελκύσει κοινό από 25 ετών και άνω” τονίζει η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρα Νάνου“Με άλλα λόγια πολιτισμός, ψυχαγωγία και γαστρονομία «διασταυρώνονται» σε μία «ιδέα» που φιλοδοξεί, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση. Μετά από σχεδόν 2 μήνες lockdown, αυτή η καινοτόμος δράση αναζωογόνησης της εστίασης μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο
προβολής και επικοινωνίας με τους θεατές, καθώς και την εναλλακτική λύση του street food για την μετά covid-19 εποχή.

Μετά από δική μας παρέμβαση, το φεστιβάλ θα τελεί υπό την αιγίδα του #Υπουργείου_Τουρισμού.

Μαζί με την #Περιφέρεια_Αττικής στη συνδιοργάνωση θα συμμετέχει, το #Επαγγελματικό_Επιμελητήριο_Αθηνών, το οποίο θεσμικά θα προωθήσει το σκέλος της εστίασης και θα διασφαλίσει την αξιοκρατική και διαφανή επιλογή των επιχειρηματιών της εστίασης που θα συμμετέχουν.

Στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες των αρμοδίων φορέων για την προστασία από την διασπορά του covid-19¨.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.