Ένας ακόμη υπερσύγχρονος, μοναδικός στην Ελλάδα, γραμμικός επιταχυντής στο «στόλο» του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ
Πρόκειται για το Halcyon Elite KV System with iCBCT του οίκου Varian, το οποίο αποτελεί το νεότερο σύστημα ακτινοθεραπείας, και είναι ειδικά κατασκευασμένο για να απλοποιεί και να ενισχύει την απεικονιστικά καθοδηγούμενη τεχνική ακτινοθεραπείας.

Ο ειδικός σχεδιασμός του Halcyon, αλλάζει τα μέχρι σήμερα δεδομένα στην ακτινοθεραπεία μέσω της καινοτομίας του σε τρεις πολύ βασικούς πυλώνες:

Υψηλή ποιότητα θεραπείας

Διαθέτει προηγμένη τεχνολογία υψηλού ρυθμού δόσης και προσφέρει την ακρίβεια και την ταχύτητα που απαιτείται για την παροχή προηγμένων τεχνικών ακτινοθεραπείας όπως η IMRT/VMAT τεχνική. Η ακτινοθεραπεία καθοδηγείται από αξονική τομογραφία που λαμβάνεται ακριβώς πριν την έναρξη της ακτινοθεραπείας.Με το νέο σύστημα Halcyon Elite KV, η δόση της ακτινοβολίας από την αξονική τομογραφία που λαμβάνεται είναι πολύ μικρή, γεγονός που επιτρέπει την απεικόνιση  του ασθενούς σε κάθε συνεδρία/ακτινοβόληση με την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας μεγιστοποιώντας την ακρίβεια εναπόθεσης της δόσης ακτινοβολίας και με μηδενική ακτινική επιβάρυνση.

Λειτουργική αρτιότητα

Το συγκεκριμένο σύστημα, πέραν  από την 100% απεικονιστικά καθοδηγούμενη θεραπεία για όλους τους ασθενείς, η οποία βελτιώνει την ακρίβεια τοποθέτησης και εξαλείφει την πιθανότητα σφαλμάτων, διαθέτει παράλληλα το σημαντικό πλεονέκτημα η θεραπεία να είναι εντοπισμένη απόλυτα στον όγκο-στόχο, με χαμηλή συγκέντρωση ακτινοθεραπευτικής δόσης στα γειτονικά του όγκου κρίσιμα όργανα.

Αυτό επιτυγχάνεται πρώτιστα με την ταχύτητα του συστήματος, η οποία ελαχιστοποιεί τον χρόνο της ακτινοθεραπευτικής συνεδρίας, μειώνοντας πιθανές κινήσεις του που θα διαταράξουν την ομαλή ροή της.

Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός

Το σύστημα Halcyon Elite KV έχει σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώνει την εμπειρία του ασθενούς και το επιτυγχάνει με διάφορους τρόπους:

  • άνετη και ευρύχωρη τοποθέτησή του ασθενούς στην τράπεζα θεραπείας (διαμέτρου 100cm), με ενσωματωμένο φωτισμό που συμβάλλει στην άνεση και την χαλάρωση του ασθενούς.
  • εξαιρετικά αθόρυβη λειτουργία. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί απόλυτα ομαλές κινήσεις ακόμα και κατά την επιτάχυνση και επιβράδυνση της λειτουργίας του.
  • ενσωματωμένη κάμερα και ενδοεπικοινωνία που συνδέουν την ομάδα θεραπείας με τον ασθενή. Η κάμερα ακολουθεί τον ασθενή, ο οποίος βρίσκεται πάντα στο κέντρο της εικόνας. Η εικόνα στην κονσόλα θεραπείας είναι μεγάλη και τοποθετημένη για εύκολη προβολή. Η ενσωματωμένη ενδοεπικοινωνία διαθέτει δυνατότητα ακύρωσης θορύβου, έτσι ώστε οι επικοινωνίες μεταξύ του θεραπευτή και του ασθενούς να είναι άμεσες και σαφείς.
  • ασφαλή τοποθέτηση του ασθενούς στην τράπεζα θεραπείας.

Η τράπεζα θεραπείας μπορεί να κατέβει στο έδαφος επιτρέποντας στουςασθενείς, ανεξαρτήτου ύψους και ηλικίας, να ανέβουν και να κατεβούν πιο άνετα και με μεγαλύτερη ασφάλεια

Επιβεβαίωση θεραπείας σε κάθε συνεδρία/ακτινοβόληση

Το Halcyon που είναι εγκατεστημένο στο Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ διαθέτει εξειδικευμένο και μοναδικό σύστημα ποιοτικού ελέγχου και  επιβεβαίωσης της ακρίβειας εναπόθεσης της δόσης ακτινοβολίας (EPID dosimetry) τόσο πριν την έναρξη της θεραπείας όσο και κατά τη διάρκεια αυτής σε κάθε συνεδρία/ακτινοβόληση. Αυτό πραγματοποιείται με τρόπο μοναδικό μέχρι τώρα στην Ελλάδα λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα της ακτινοβόλησης που αφορούν τα πεδία ακτινοβολίας που εφαρμόστηκαν και υπολογίζοντας τη δόση στην ανατομία του ασθενή σε κάθε συνεδρία, προσφέροντας ένα μοναδικό εργαλείο καταγραφής και επιβεβαίωσης της συνολικής δόσης καθ΄ όλη τη διάρκεια της θεραπείας του κάθε ασθενή. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στον Ακτινοθεραπευτή – Ογκολόγο να χρησιμοποιήσει τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές ακτινοθεραπείας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για τον ασθενή.

Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ

Το Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του ΥΓΕΙΑ αποτελεί το πλέον σύγχρονο και καλύτερο εξοπλισμένο κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη.

Στο Κέντρο εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες τεχνικές ακτινοθεραπείας με σκοπό την ακριβή χορήγηση της δόσης στον όγκο – στόχο, περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τη δόση στους γύρω υγιείς ιστούς.

Αποτελεί Κέντρο Αριστείας Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας και Ακτινοχειρουργικής σύμφωνα με τη Διεθνή Εταιρία Ακτινοχειρουργικής IRSA. Λόγω της διεθνούς αναγνώρισης και της πολυετούς πείρας του Κέντρου Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και του 
Τμήματος Ιατρικής Φυσικής, το κέντρο επιλέχθηκε ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς της εταιρίας ELEKTA και είναι ένα από τα πέντε κέντρα στην Ευρώπη που συνεργάζονται με το τμήμα Research & Development της εταιρίας για την ανάπτυξη και τον έλεγχο των νέων συστημάτων σχεδιασμού θεραπείας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.