Ανδρέας Κονδύλης: Δρομολογείται η δημιουργία κοιμητηρίου για τον Άλιμο




Ένα τεράστιο κοινωνικό και υγειονομικό πρόβλημα, που για δεκαετίες ταλαιπωρεί τoν Άλιμο, μπαίνει στον δρόμο της οριστικής του επίλυσης, έπειτα από μακροχρόνια προσπάθεια.

“Στο Σχέδιο του νέου Προεδρικού Διατάγματος για το όρος του Υμηττού, που χθες έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, ρητά προβλέπεται η δημιουργία Διαδημοτικού Κοιμητηρίου Αλίμου και Ηλιούπολης στους πρόποδες του Υμηττού, έπειτα από την εκπόνηση των απαραίτητων Περιβαλλοντικών Μελετών” αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη.

“Η Δημοτική Αρχή έδωσε σκληρή μάχη για να αποκτήσει ο Άλιμος, η μόνη πόλη στα Νότια χωρίς νεκροταφείο, το δικό του Κοιμητήριο. Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στα επιμελώς τεκμηριωμένα αιτήματα του Δήμου μας και χωροθετεί Κοιμητήριο για τους Δήμους Αλίμου και Ηλιούπολης στον Υμηττό, όπου και οι υπόλοιποι Δήμοι της περιοχής έχουν τα Κοιμητήριά τους.

Θα στηρίξουμε το νέο Προεδρικό Διάταγμα με όλες μας τις δυνάμεις, όχι μόνο γιατί δίνει λύση σε ένα τεράστιο ζήτημα, που μας ταλαιπωρεί για δεκαετίες, αλλά κι επειδή ρυθμίζει πολλές και σοβαρές εκκρεμότητες του παρελθόντος, με ευαισθησία και τεχνοκρατική αρτιότητα, με τον πλέον οικολογικό, υπεύθυνο και φιλικό στο περιβάλλον τρόπο.



Για παράδειγμα, ιδιαίτερα θετικές είναι οι προβλέψεις για το ΚΥΤ Ηλιούπολης-Αργυρούπολης, το οποίο, έπειτα από διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση και κάθε ενδιαφερόμενο, προβλέπεται να μετατραπεί σε κέντρο κλειστού ή και υπόγειου τύπου, με νέα μορφή αναβαθμισμένης τεχνολογίας, εντελώς αβλαβές και ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία. Όλος αυτός ο σχεδιασμός θα πρέπει να ικανοποιεί και τον γείτονα Δήμαρχο της Αργυρούπολης, που τόσο έχει ανησυχήσει και διαμαρτυρηθεί για την προοπτική Κοιμητηρίου Αλίμου – Ηλιούπολης στον Υμηττό.

Ας μην ξεχνάμε ότι με την επίλυση του ζητήματος του ΚΥΤ, λύνεται ταυτόχρονα και το ζήτημα της ενέργειας για την Επένδυση-Ανάπλαση στον χώρο του πρώην Αεροδρομίου και του Αγ. Κοσμά, αλλά και για ολόκληρη τη Νότια Αθήνα, καθώς η ηλεκτρική ενέργεια θα είναι επαρκής και σταθερή για ολόκληρη την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Στη φωτογραφία φαίνεται με μωβ χρώμα ο χώρος για το Διαδημοτικό Κοιμητήριο

Μέχρι να είναι έτοιμο το Κοιμητήριό μας, θα απαιτηθεί μεγάλη προσπάθεια και πολλή τεχνοκρατική, οργανωμένη δουλειά. Όμως ο χώρος βρέθηκε, η αρχή έγινε, και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση και ιδιαίτερα στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη και σε όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που σκύβουν με ευαισθησία πάνω από τα χρόνια προβλήματά μας, προκειμένου να δώσουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, με μοναδική εμμονή το καλό της χώρας, στηρίζουμε κάθε πολιτική απόφαση που στοχεύει στο καλύτερο αύριο όλων μας”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.