4ο Δημοτικό Αλίμου: Μεγάλη διάκριση για την εκπαιδευτική δράση «Τέχνη για Όλους»




 Χρυσό βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Education Leader Awards στην κατηγορία «εξάλειψη των ανισοτήτων στην εκπαίδευση-στοχευμένα προγράμματα  και ειδικά σχολεία» έλαβε το πρόγραμμα «Τέχνη για Όλους», το οποίο εμπνεύστηκε και συντόνισε η κ. Νάνσυ Μπαλούτογλου,  εκπαιδευτικός  Εικαστικών του 4ου Δημοτικού  Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη»  το σχολικό έτος 2018-19.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια διασχολική συνεργασία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου «Κυβέλη» και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση στις εγκαταστάσεις της Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη και έχει 2 βασικούς άξονες : την τέχνη και τη διαφορετικότητα.

Για τη διεξαγωγή του προγράμματος συνεργάστηκαν, σε καλλιτεχνικό κυρίως επίπεδο, 50 μαθητές από το 4ο Δ.Σ. Αλίμου (τμήματα Ε1 και Στ1), 34 μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολειού και πολλοί  εκπαιδευτικοί.

Συγκεκριμένα, από το γενικό σχολείο συμμετείχαν η κ. Κωνσταντίνα Ανδρεοπούλου και η κ. Ζωή Μεταλλίδου (δασκάλες  τμημάτων Ε1 και Στ1 αντίστοιχα), η  κ. Ελένη Μαρίνη (εκπαιδευτικός Μουσικής), οι κυρίες Ελισάβετ  Πολυμέρου και  Μαρίνα Λεβεντάκου (εκπαιδευτικοί Αγγλικών),ο  κ. Μιχάλης Γαβαλάς ( εκπαιδευτικός Πληροφορικής).



Από το ειδικό σχολείο συμμετείχαν η κ. Σοφία Τσανάκα (μουσικός «Πόρτας Ανοιχτής»), η υποδιευθύντρια κ. Σταυρούλα Παναγιωτάκου και πλήθος μελών του προσωπικού(Εκπαιδευτικοί, ΕΕΠ &ΕΒΠ).

Εξαιρετική ήταν, επίσης, η συμβολή του διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργου Μπούρχα και της διευθύντριας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου κ. Ανδρούλλας Αποστολίδου Θεμελή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα είχε κερδίσει την επιδότηση του κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, καθώς κατατάχθηκε ανάμεσα στις 20 δράσεις που επιλέχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνουμε Παρέα», κατόπιν της δημόσιας πρόσκλησης που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του και απευθυνόταν στις εκπαιδευτικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και στους μαθητές που με τη δημιουργικότητά τους αλλάζουν τον κόσμο!

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση «Τέχνη για όλους»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.