Η Εκκλησία ζητά το μισό Ασκληπιείο Βούλας!
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) Την ανάκληση της υφιστάμενης από το 1925 απαλλοτρίωσης για τμήμα της έκτασης στην οποία ανεγέρθηκε, στεγάζεται και λειτουργεί το «Ασκληπιείο» της Βούλας ζητά δικαστικά μετά από 100 χρόνια η διοίκηση του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την ενέργεια αυτή, η Εκκλησία επί της ουσίας αποκηρύσσει το φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και σε συνδυασμό με την προσπάθεια τσιμεντοποίησης των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, επιδίδεται πλέον σε βιομηχανία αγοροπωλησίας ακινήτων, (real estate).


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Ειδικότερα, η εκκλησία ζητάει την άρση της απαλλοτρίωσης 46 στρεμμάτων, δηλαδή τη μισή έκταση που φιλοξενεί το Ασκληπιείο Νοσοκομείο. Θέλει με δικαστική απόφαση να πάρει πίσω τα 46 στρέμματα για να τα εκποιήσει ή να ζητήσει από το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην αξία της έκτασης και που αν δοθούν θα στερηθούν από τα κονδύλια που διατίθενται για τη δημόσια υγεία.

Θεωρούμε αυτή την πράξη της Εκκλησίας μέγιστη πρόκληση για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα καθώς αν η δικαστική τους επιδίωξη πετύχει ουσιαστικά σηματοδοτεί την οριστική διάλυση του Ασκληπιείου Βούλας αφήνοντας χωρίς Γενικό Νοσοκομείου όλη την Νοτιοανατολική Αττική, μία περιοχή με περισσότερο από 1 εκ. πληθυσμό.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αποδοκιμάζει και καταγγέλλει τη συγκεκριμένη επιδίωξη της διοίκησης του του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος και απαιτεί την άμεση απόσυρση της.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνει ότι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα εξαντλήσει κάθε νομική ενέργεια για να αναστρέψει και να ματαιώσει τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Πλην όμως η κοινωνική κατακραυγή και η περιφρόνηση τους κόσμου προς τους εμπνευστές και τους υπηρέτες της συγκεκριμένης «πρωτοβουλίας» θα είναι ασφαλώς καθολική, οριστική και μη αναστρέψιμη.

Διαβάστε Επίσης

χόλια στο “Η Εκκλησία ζητά το μισό Ασκληπιείο Βούλας!

 • 23/06/2020 at 8:24 μμ
  Permalink

  Με δικαιώνει η εκκλησία αν τελικά το προχωρήσει. Πάντα λέω ότι οι καλές πράξεις μετράνε. Γιατί κάποια άτομα που γνωρίζω μόνο καλές πράξεις δεν κάνουν. Και ας είναι πιστοί πάρα πολύ. Τελικά το χρήμα ειναι πάνω απ’ολα. Κρίμα. Η υγεία προηγείται. Ντροπή.

  Απαντήστε
 • 24/06/2020 at 6:04 πμ
  Permalink

  Διαβάζοντας την ανακοίνωση του δήμου 3β φανερώνει μεγάλη πρεμούρα, μάλλον θέλει να αξιοποιήσει αυτός τα στρέμματα που δεν πάνε στο νοσοκομείο με κτίσματα για το κοινό καλό, όπως συνηθίζεται να λέγεται, για να νοικιαστούν στην συνέχεια και τα έσοδα να πάνε σε δράσεις του δήμου… Το πιο κουφό είναι ότι μέμφεται την εκκλησία για την προσφυγή στην δικαιοσύνη, τι έκανε, το πιο λογικό και φυσιολογικό, να λύσει την διαφορά της στο πλαίσιο του νόμου. Αν έχει δίκιο να δικαιωθεί. Σίγουρα την δωρεά της θα την συνόδευαν όροι που με το νέο καθεστώς πάνε να καταργηθούν… και καλά κάνει η εκκλησία και αντιδρά. Αν είναι να αξιοποιήσουν μέρος του ακινήτου ο δήμος είναι βέβαιο ότι η εκκλησία θα ανταποκριθεί καλύτερα υπέρ της κοινωνίας. Οι δήμοι γενικά δεν χαρακτηρίζονται για την καλύτερη διαχείριση.

  Απαντήστε
 • 24/06/2020 at 11:48 μμ
  Permalink

  Το ράσο είναι σαν το κάρβουνο
  Αν είναι σβησμένο και το πιάσεις ΛΕΡΩΝΕΣΑΙ
  Αν είναι αναμμένο ΚΑΙΓΕΣΑΙ

  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,1965

  Απαντήστε
 • 25/06/2020 at 6:42 μμ
  Permalink

  Θλίψη μα και οργή -ταυτόχρονα- προκαλούν αυτού του είδους οι ενέργειες των απερίγραπτων αυτών σκοταδιστών που έχουν το θράσος να απαιτούν να αποκαλούνται ”άνθρωποι του Θεού”!
  Καιροσκόποι και βολεψάκηδες είναι και τίποτα παραπάνω!
  Την στιγμή που ο κόσμος μαστίζεται από την πανδημία και οι άνθρωποι ζουν μέσα στην ανασφάλεια για το μέλλον τους, αλλά και την ίδια τους τη ζωή… Και που -ειδικά στην πατρίδα μας- αυτός ο άμοιρος λαός έχει υποστεί απίστευτες δοκιμασίες την τελευταία 10ετία λόγω της οικονομικής κρίσης και μόνο με μεγάλη δυσκολία καταφέρνει να επιβιώνει, έρχονται αυτοί οι απερίγραπτοι ”τύποι με τα μαύρα” και απαιτούν…
  Υποκριτές και Φαρισαίοι…

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.