Ανοίγουν οι οίκοι ανοχής στην Ελλάδα με μια αλλαγή που θα κόψει πελατεία




Ένας από τους κλάδους ο οποίος χτυπήθηκε ανελέητα από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και αυτός του αγοραίου έρωτα. Χιλιάδες «πεταλούδες» της νύχτας όπως πολλοί χαρακτηρίζουν τις ιερόδουλες, οι οποίες επιτελούν κοινωνικό έργο, έμειναν χωρίς δουλειά αφού οι οίκοι ανοχής στους οποίους εργάζονταν έβαλαν λουκέτο λόγω lockdown. Οι οίκοι ανοχής όπως και άλλες επιχειρήσεις ανοίγουν και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά οι επιχειρηματίες του κλάδου είναι πάρα πολύ προβληματισμένοι για το μέλλον τους. Και αυτό γιατί η πανδημία του κορωνοιού covid-19 που συνεχίζει να χτυπά έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες σε όλες τις επιχειρήσεις οι οποίες λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης.

Έτσι και οι οίκοι ανοχής από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα ανοίξουν για τους πελάτες τους τηρώντας αυστηρά μέτρα μέτρα προστασίας. Τα μέτρα και οι κανόνες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την Πολιτεία η οποία συνεργάζεται με τον ΕΟΔΥ. Ωστόσο οι επιχειρηματίες έχουν προβληματιστεί και όχι τόσο για τα αντισηπτικά, τα γάντια τις μάσκες αλλά και τα ραντεβού των πελατών που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι μεταξύ των αυστηρών κανονών, αλλά για το γεγονός ότι θα πρέπει να κρατούν τα στοιχεία των πελατών σε περίπτωση που κάποιος από αυτού βρεθεί αργότερα θετικός στον κορωνοϊό.

Και καλά κάποιος αφήνει τα στοιχεία του όπως γίνεται και σε άλλες επιχειρήσεις διαφορετικού είδους. Τι θα γίνει όμως με την ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση θετικού κρούσματος; αυτό είναι το καίριο ερώτημα που βασανίζει τους υπεύθυνους των οίκων ανοχής οι οποίοι ετοιμάζονται να θέσουν τις απόψεις και τους όρους τους κάτω από τους οποίους να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις τους.

Για παράδειγμα τι θα γίνει εάν ένας ασυμπωματικός πελάτης συνευρεθεί με την εργαζόμενη στον οίκο ανοχής και ούτε εκείνη στη συνέχεια το γνωρίζει αλλά τον μεταδώσει στη συνέχεια τότε θα πρέπει να ειδοποιηθούν όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την κοπέλα και να μπουν σε καραντίνα. Και το σκεπτικό των υπεύθυνων λέει: «εντάξει αν κάποιος δεν έχει σχέση ή δεν είναι παντρεμένος δεν θα αποτελέσει πρόβλημα στο να δώσει τα στοιχεία του. Αν όμως κάποιος είναι παντρεμένος – γιατί και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή- ή βρίσκεται σε σχέση τι γίνεται;



Γιατί οι υπεύθυνοι των οίκων μπορεί να είναι πάρα πολύ διακριτικοί αλλά τι θα γίνει αν χρειαστεί να ενημερωθεί η σύντροφος ή η σύζυγος- η χειρότερη περίπτωση- ενός πελάτη ο οποίος να έχει μολυνθεί;  Αυτό το γεγονός εκτιμούν οι επιχειρηματίες του χώρου αναμένεται να ρίξει τον τζίρο των οίκων ανοχής με πολλούς να κάνουν σκέψεις, όπως πολλοί ξενοδόχοι, να μην ανοίξουν καθόλου για αυτό το διάστημα. (Πηγή: pagenews.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.