Άλιμος: Η ιστορία του «φούρνου Μυλωνά»
Η πληροφορία ότι έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μυλωνάς έγινε γνωστή το πρωί. Δεν υπάρχει Καλαμακιώτης που να μην είχε ψωνίσει από τον φούρνο του και να μην είχε πιάσει κουβεντούλα μαζί του.
Από το 1965 στην οδό Θουκυδίδου & Κανάρη λειτουργεί ο οικογενειακός φούρνος Μυλωνά.
Στην πορεία του ως τοπικός επιχειρηματίας ο Γιώργος Μυλωνάς υπήρξε σημαντικό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία του Καλαμακίου, με κοινωνική δράση αλλά και διατελώντας πρόεδρος της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδας με πολλές επιτυχίες.

Καλό του ταξίδι, συλλυπητήρια και δύναμη στην οικογένεια του.


Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards
Η ιστορία του «φούρνου Μυλωνά»

Η ιστορία του «φούρνου Μυλωνά» ξεκινάει στις αρχές του 20ου αιώνα κάπου στο Αϊδίνι της Μ. Ασίας, όταν ο δαιμόνιος μικρασιάτης Ευάγγελος Κατσίμπαλης, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση πετρόμυλων που είχε και εκμεταλλευόμενος τα «αλεστικά» που έπαιρνε από τους άλλους χωρικούς ως πρώτη ύλη, να δημιουργήσει παράλληλα με τους μύλους και ένα μικρό αρτοποιείο.
Το όνομα Μυλωνάς βγήκε κάπου εκεί ως παρατσούκλι από τη δουλεία του και έμεινε από εκείνα τα χρόνια στην οικογένεια.
Μετά τα γεγονότα του ’22, ο Ευάγγελος Μυλωνάς εγκαταστάθηκε ως πρόσφυγας στη συνοικία των εισόδιων της Θεοτόκου στο Αίγιο, δημιουργώντας από το μηδέν τον φούρνο της γειτονιάς και κατόπιν και δεύτερο στο κέντρο του Αιγίου.
Το 1926 γεννιέται ο Γρηγόρης Μυλωνάς, ο οποίος θα είναι και ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης. Διδάχθηκε την τέχνη της αρτοποιίας δίπλα στον πατέρα του. Το 1954 αποφασίζει να εγκαταλείψει το Αίγιο και να αναζητήσει την τύχη του στην Αθήνα ιδρύοντας τον πρώτο φούρνο «Μυλωνάς» στην οδό Καλλιγά στου Γκύζη.
Το 1965 η οικογένεια μετακομίζει στην παραλιακή κοινότητα ακόμα Καλαμακίου για να λειτουργήσει τον τοπικό φούρνο της περιοχής με την επωνυμία «Πρεβεζάνος» ο γιός του Γρηγόρη Μυλωνά, Γιώργος.
Από τότε και στην οδό Θουκυδίδου & Κανάρη λειτουργεί ο οικογενειακός φούρνος Μυλωνά. Στην πορεία του ως τοπικός επιχειρηματίας ο Γιώργος Μυλωνάς υπήρξε σημαντικό πρόσωπο στην τοπική κοινωνία του Καλαμακίου, με κοινωνική δράση αλλά και διατελώντας πρόεδρος της ομώνυμης ποδοσφαιρικής ομάδας με πολλές επιτυχίες.
Σήμερα την επιχείρηση λειτουργεί ο γιός του Γιώργου Μυλωνά, Γρηγόρης, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση της οικογένειας, πάντα σεβόμενος την ιστορία του φούρνου αλλά και με σχέδια ανάπτυξης της επιχείρησης.
Αποτελεί τον τέταρτο κατά σειρά αρτοποιό της οικογένειας, μιας οικογένειας που κάλλιστα μπορεί να ισχυριστεί ότι αρτοποιεί ένα σχεδόν αιώνα. (Πηγή: Eidiseis)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.