“Δύο χρόνια το δημοτικό γήπεδο Αγίου Δημητρίου παραμένει χωράφι”




Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», για το Γήπεδο του Αγίου Δημητρίου:
«Δύο χρόνια το δημοτικό γήπεδο παραμένει χωράφι. Ο δήμος μας, οι κάτοικοι, τα παιδιά μας, αλλά και τα αθλητικά σωματεία έχουν ανάγκη αυτό το γήπεδο. Η δημοτική αρχή κάνει λάθη, καθυστερεί και συνεχώς στερεί τα αυτονόητα, όπως τον αθλητισμό. Και ακόμα κι αν συγχωρέσεις το λάθος, την έλλειψη πληροφόρησης και ενημέρωσης, δεν μπορείς να τη συγχωρέσεις.»

Στις 29/04/2020 πραγματοποιήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Ένα από τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η συγκρότηση επιτροπής για την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου κατασκευής συνθετικού χλοοτάπητα του δημοτικού γηπέδου, το οποίο σύμφωνα με το εισηγητικό έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, φέρεται να έχει ολοκληρωθεί ως έργο και να έχει συνταχθεί και υποβληθεί η τελική επιμέτρηση των εργασιών και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, απαιτείται η απόφαση για συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου.
Όμως, είναι σε όλους γνωστό, ότι οι εργασίες του γηπέδου δεν έχουν ολοκληρωθεί και ενώ το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου όριζε τους επτά (7) μήνες για την ολοκλήρωση και την παράδοση του, δύο (2) χρόνια έως τώρα, ο χλοοτάπητας δεν έχει τοποθετηθεί και το γήπεδο είναι ακόμα χωράφι. Γιατί;

Ο επικεφαλής της παράταξής μας «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», Παναγιώτης Λασκαρίδης, αντέδρασε και τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, επισημαίνοντας πως δεν είναι δυνατό να γίνει παραλαβή ενός ημιτελούς (σε αρχικό μάλιστα στάδιο) έργου, ως ολοκληρωμένο.

Η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε, πως πράγματι το έργο δεν είναι ολοκληρωμένο και έχει γίνει λάθος στο εισηγητικό έγγραφο από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να οριστεί επιτροπή για την παραλαβή του έργου ως ημιτελές.
Σε αυτό το σημείο όμως ο καθένας θα αναρωτιόταν, πώς μπορεί να ξεφύγει και να μην γίνει αντιληπτό ένα τόσο σοβαρό λάθος από τη στιγμή που, από τη σύνταξη του εισηγητικού εγγράφου, μέχρι την εισαγωγή του θέματος στην Ημερήσια Διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, περνάει και διαβάζεται από πολλά θεσμικά όργανα του Δήμου;

Εδώ όμως προκύπτει και ένα άλλο εύλογο ερώτημα, που πολύ σωστά έθεσε ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, «γιατί να παραλάβουμε το έργο ημιτελές και δεν ολοκληρώνεται;»
Η Δήμαρχος κα Ανδρούτσου απάντησε αόριστα, πως υπάρχει οικονομική διαφορά με τον εργολάβο και ο οποίος κατήγγειλε τη σύμβαση του έργου και αποχώρησε.
Μετά απ’ αυτό βέβαια προκύπτουν και άλλα εύλογα ερωτήματα, όπως:
1) Ποια είναι αυτή η οικονομική διαφορά και 2) Για ποιο λόγο ο εργολάβος κατήγγειλε την σύμβαση και αποχώρησε;
Τα ερωτήματα αυτά θέσαμε προς τη Δημοτική Αρχή αλλά δεν υπήρξαν ουσιαστικές απαντήσεις. Η διοίκηση αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια απέφευγε να πει τι ακριβώς έχει συμβεί και να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις.

Από τη στιγμή που δεν μας κάλυψαν οι απαντήσεις που μας δόθηκαν, ο επικεφαλής της παράταξής μας, «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ», Παναγιώτης Λασκαρίδης, ανέτρεξε να ενημερωθεί από τον φάκελο του έργου. Εκεί όλα έγιναν ξεκάθαρα και έγινε αντιληπτό για ποιο λόγο η Δημοτική Αρχή δεν έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις.

Διαπιστώθηκε, λοιπόν, πως έγινε λάθος στην αρχική Μελέτη του έργου – ως προς τις προδιαγραφές του – από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, επομένως, και στην Προκήρυξή του και στη Σύμβαση με τον εργολάβο. Εξαιτίας αυτού του λάθους, η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου δεν ενέκρινε τις εργασίες που περιλαμβάνονταν στον 3ο λογαριασμό πληρωμής, του εργολάβου και ζήτησε την επανεξέταση των εργασιών του λογαριασμού αυτού από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Επανεξέταση δεν έγινε ποτέ από τον Δήμο, κατά συνέπεια ο 3ος λογαριασμός δεν υποβλήθηκε ποτέ για πληρωμή στην Περιφέρεια Αττικής και ο εργολάβος, αφού δεν πληρώνεται, κατήγγειλε τη σύμβαση. Επομένως, το έργο ξεκίνησε με μία λάθος μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, συνεχίστηκε με ένα λάθος χειρισμό και γι’ αυτό τον λόγο, ένα έργο επτά (7) μηνών, βρίσκεται δύο (2) ολόκληρα χρόνια, σε αρχικό στάδιο υλοποίησης.

Το να συμβεί ένα λάθος δεν είναι ασυγχώρητο… Το να προσπαθεί, όμως, η Δημοτική Αρχή να κρύψει την αλήθεια, αποσιωπώντας τα πραγματικά γεγονότα και αίτια, προκειμένου να μην αναλάβει την ευθύνη της, για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το έργο του γηπέδου και για τη σημαντική καθυστέρηση που έχει προκληθεί, με συνέπεια την στέρηση του μοναδικού γηπέδου από την πόλη μας, δεν αποτελεί έντιμη συμπεριφορά.

Είναι υποχρέωση της Δημάρχου και της κάθε Δημοτικής Αρχής να ενημερώνει σωστά και με αλήθειες το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κυρίως τους δημότες της πόλης μας, του Αγίου Δημητρίου. Απαιτείται ειλικρίνεια στη σχέση μεταξύ της όποιας διοίκησης και των πολιτών, σημείο που δεν διαφαίνεται να ακολουθεί η δημοτική αρχή της πόλης μας. Η «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» και οι δημότες του Αγίου Δημητρίου αναμένουν από την κα Δήμαρχο περισσότερη υπευθυνότητα.
Ο Παναγιώτης Λασκαρίδης και η «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» συνεχίζουν να αγωνίζονται για τα δίκαια και τα αυτονόητα ζητήματα των πολιτών του Αγίου Δημητρίου, να ενημερώνουν τους πολίτες και να γνωστοποιούν τις αλήθειες, οι οποίες συνειδητά ή όχι, αποκρύπτονται.

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ
Παναγιώτης Λασκαρίδης



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Δύο χρόνια το δημοτικό γήπεδο Αγίου Δημητρίου παραμένει χωράφι”

  • 07/05/2020 at 10:50 πμ
    Permalink

    Η αδιαφορία που έχουν δείξει οι εμπλεκόμενοι είναι μνημειώδης. Σε αντίθεση με τις δικαιολογίες που θα βρουν όλοι αν πέσει πάνω τους το μπαλάκι της ευθύνης. Ένα από τα καλύτερα προπονητήρια στο νότιο τομέα παραμένει ανενεργό. Ντροπή τους! Τόσο στην περιφέρεια όσο και στο Δήμο.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.