Aνδρέας Κονδύλης: Επιμένουμε, ο Άλιμος χρειάζεται νεκροταφείο
Νέα παρέμβαση του δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ο δήμαρχος επιμένει στη δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου, αφού ο Άλιμος είναι ο μοναδικός δήμος των νοτίων προαστίων που δεν έχει νεκροταφείο και απαντά σε ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννη Κωνσταντάτου:

Κάτι θέλω να πω. Όχι μόνο στον συνάδελφο Γιάννη Κωνσταντάτο, όχι μόνο στην παράταξή του αλλά και σε όποιον παρακολουθεί τις τελευταίες μέρες τη σχετική υπόθεση.
Προσπερνώ το κακό ύφος, την αγνόηση των θεσμικών ρόλων (μια παράταξη ενός Δήμου αξιολογεί τον Δήμαρχο ενός άλλου Δήμου και του κάνει συστάσεις και μάλιστα σε έντονο τόνο), και, αποφασισμένος να μην συνεχίσω τον τραγέλαφο, έρχομαι στην ουσία των πραγμάτων.
Ως όφειλα, ως Δήμαρχος Αλίμου, προσπάθησα να βρεθεί λύση για ένα πρόβλημα που επί χρόνια ταλανίζει τους δημότες της πόλης μας, δηλαδή τη δημιουργία Κοιμητηρίου Αλίμου.
Ο κάθε ενήλικας, που μετά την απώλεια αγαπημένου προσώπου έχει να αντιμετωπίσει τη διαδικασία της κηδείας, της φροντίδας δηλαδή για τον νεκρό, νομίζω ότι μπορεί να μας καταλάβει. Μέσα στο πένθος μας, να τρέχουμε και να παρακαλάμε για ένα μνήμα στον Βύρωνα, το Φάληρο και όπου αλλού. Χώρια τα παραπάνω έξοδα…
Στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Σύριζα ήρθε στο Δημαρχείο ένα έγγραφο που μας ρωτούσε αν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε χώρο του Νεκροταφείου μας για ταφή αλλοδαπών, προσφύγων κ.τ.λ.
Χαμογελάσαμε πικρά. Τι ν’ απαντήσουμε, αφού δεν είχαμε δικό μας νεκροταφείο; Βλέπετε, θεωρείται αυτονόητο ότι κάθε πόλη έχει το δικό της κοιμητήριο. Αυτό το αυτονόητο δεν ισχύει μέχρι σήμερα για τον Άλιμο.
Τώρα μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Να συκοφαντήσετε, να διαστρεβλώσετε, να φέρετε επιτυχώς σε πέρας τη «δολοφονία χαρακτήρα». Πίσω από την έντονα φορτισμένη ρητορική, τις κατηγορίες και τα «αδιάσειστα» επιχειρήματα υπάρχει πάντα η βούληση να πείσουμε για κάτι. Για ποιο πράγμα προσπαθείτε να πείσετε; Ποιος είναι ο στόχος; Δεν ξέρω… Ξέρω μόνο ότι δικός μου στόχος είναι ν’ αποκτήσει ο Άλιμος το κοιμητήριό του, τον δικό του χώρο «ανάπαυσης των ψυχών».
Η αρχική μου σκέψη μετά την ανάρτησή σας ήταν να αντικρούσω ένα – ένα τα επιχειρήματά σας (να σας θυμίσω δηλαδή την αλήθεια: ότι η προσφυγή του Δήμου Αλίμου στο ΣτΕ σχετικά με τον Φορέα έγινε κατά Υπουργικής Απόφασης του κ. Σκουρλέτη και ασφαλώς όχι κατά του Γ. Κωνσταντάτου και του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού, ότι στο Αεροδρόμιο πλέον δεν μπορεί να γίνει Κοιμητήριο, γιατί έχει αποκλειστεί η χρήση αυτή σύμφωνα με το ΠΔ και τις ΚΥΑ για την πολεοδόμηση του χώρου κι ότι όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να γίνει Κοιμητήριο κοροϊδεύει τον κόσμο, ότι… ότι… ότι…). Γιατί, όμως, να το κάνω; Δεν θα παρασυρθώ σε μια αντιπαράθεση, που και τις σχέσεις των πολιτών Αλίμου – Αργυρούπολης/Ελληνικού βάζει σε κίνδυνο και από την ουσία της υπόθεσης μάς απομακρύνει.
Σταματώ εδώ. Ό,τι καταλαβαίνετε κι ό,τι νομίζετε. Μπορείτε να μου επιτεθείτε όσο θέλετε. Ο Άλιμος θα συνεχίσει την προσπάθεια.


Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη
Η ανάρτηση της “Ενωμένης Πόλης”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.