Άγιος Δημήτριος: Έτοιμα τα σχολεία εν όψει της επαναλειτουργίας τους (VIDEO)




 Την Παρασκευή 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Δημάρχου με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αγίου Δημητρίου με αντικείμενο τα τρέχοντα θέματα εν όψει της μερικής επαναλειτουργίας των σχολείων τη Δευτέρα 11-5-2020.
▶️ Είχε προηγηθεί επιστολή της Προέδρου της ΔΕΠ, Μαρίας Θάνου Μαρια Θανου, προς τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων σχετική, με τις απαιτούμενες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
▶️ Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, σχεδίασε με προσοχή την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, μεριμνώντας για την προφύλαξη, τόσο του μαθητικού, όσο και του εκπαιδευτικού δυναμικού, από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

*️⃣ Ήδη έχει γίνει η παραλαβή των αντισηπτικών διαλυμάτων που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας ανά σχολείο, αλλά και ο εφοδιασμός τους με τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

*️⃣ Επίσης, έγινε απεντόμωση σε όλες τις σχολικές μονάδες πριν την έναρξη των μαθημάτων, καθώς και σχολαστική καθαριότητα.

*️⃣ Δόθηκαν οδηγίες για πολύ καλό αερισμό των αιθουσών και όλων των χώρων με φυσικό τρόπο, καθώς και για χρήση των ανελκυστήρων μόνο σε περιπτώσεις απόλυτης ανάγκης και από ένα άτομο τη φορά.



*️⃣ Στο πλαίσιο της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για τη διαφύλαξη της υγείας της σχολικής κοινότητας και την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα παρέχονται υπηρεσίες καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού καθαριότητας της κάθε σχολικής μονάδας με μετακίνηση των καθαριστριών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

*️⃣ Επίσης τα Λύκεια θα έχουν φύλακα σε πρωινή βάρδια.

❗️Κατά την τηλεδιάσκεψη,  

✔️επιβεβαιώθηκε η πρόθεση του Δήμου Αγίου Δημητρίου να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσον αφορά στα αιτήματα που τέθηκαν σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με το Υπουργείο Παιδείας.

✔️ η Δήμαρχος, ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτακτική ανάγκη να υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς ο σχολαστικός καθαρισμός κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ημέρας είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της πανδημίας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.