“Να λειτουργήσει ξανά το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Ηλιούπολη”




Ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια παραμένει σφραγισμένο. Το εκκλησάκι, που σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες ιερέων και κατοίκων της Ηλιούπολης μετρά τουλάχιστον 400 χρόνια ζωής, βρίσκεται στην ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο με τον ομώνυμο ιερό ναό. Το συγκεκριμένο παρεκκλήσι έχει σφραγιστεί από την Αρχαιολογική υπηρεσία καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στατικότητας και έτσι δεν μπορούν να τελεστούν λειτουργίες.

Πριν από πολλά χρόνια, μάλιστα, είχε περάσει μία «περιπέτεια», όταν ιδιώτης υποστήριζε ότι του ανήκε το οικόπεδο, επιχειρώντας να πουλήσει την έκταση. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, καθώς παρενέβη ο τότε Δήμαρχος Κωνσταντίνος Δελαπόρτας. Τονίσουμε την ανάγκη να επαναλειτουργήσει ο μικρός αυτός ναός, που σήμερα παραμένει «τραυματισμένος» από τα σημάδια του χρόνου και οι πόρτες του είναι κλειστές για τους πιστούς.

«Ο Δήμος θα πρέπει να έρθει σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες που θα εξασφαλίσουν τη σταθερότητα του ναού. Ο ναός του Αγίου Γεωργίου πρέπει να λειτουργήσει ξανά και να τιμά κάθε χρόνο τη γιορτή του Αγίου».
(Γαβριήλ Αραμπατζής – Επικεφαλής της Παράταξης “Η Πόλη που Θέλω”)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.