Μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου προς τις οικογένειες των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών




Αγαπητοί γονείς,

*️⃣ Τις τελευταίες εβδομάδες αναγκαστήκαμε όλοι να ζούμε μια αλλιώτικη ζωή, πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει, αφού η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τέθηκε πάνω από όλα, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκόσμια. Η ανάγκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας έθεσε νέα δεδομένα, στα οποία οφείλουμε να προσαρμοσθούμε χωρίς εκπτώσεις και παρεκτροπές.

Έτσι και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου μας παραμένουν κλειστοί μέχρι να λήξουν τα περιοριστικά μέτρα.

Τα μικρά παιδιά της προσχολικής ηλικίας, μέχρι ένα βαθμό, προστατεύονται από την ίδια τους τη φύση, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά, χάρη στην ιδιότητά τους να μην αντιλαμβάνονται πλήρως την πραγματικότητα.



Να, που ο φανταστικός κόσμος σώζει από τον πραγματικό!

Ο Δήμος μας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, προσπαθεί να σταθεί δίπλα στον πολίτη με κάθε δυνατό τρόπο.
Η Κοινωνική Υπηρεσία ηγείται της προσπάθειας αυτής και το προσωπικό των προσχολικών δομών μας την πλαισιώνει από διάφορα πόστα. Η παιδαγωγική όμως ματιά μας όσο κι αν φαινομενικά παραγκωνίστηκε για να εξυπηρετηθούν άλλες ανάγκες, δεν έπαψε να υπάρχει. Δεν πάψαμε να έχουμε την έννοια σας.

Πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν δίαυλο ουσιαστικής επικοινωνίας για να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο ώστε να γίνει πιο υποφερτό το επιβεβλημένο καθεστώς της καραντίνας που βρισκόμαστε όλοι.

*️⃣ Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης της επαφής παιδαγωγών και παιδιών, αποφασίσαμε να αναθερμάνουμε την επικοινωνία μας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για συμβουλευτική και δημιουργική απασχόληση των παιδιών μας, μένοντας στο σπίτι.

Στο έξης, κάθε Παιδικός και Βρεφονηπιακός σταθμός θα επικοινωνεί μαζί σας στο e-mail που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή του παιδιού και θα σας στέλνει παιδαγωγικό υλικό και διάφορες ιδέες ώστε να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτή τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

🏠 Μένουμε σπίτι, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε
και συνεχίζουμε να βρίσκουμε λύσεις

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.