Ρολά ασφαλείας Οικιών και Επαγγελματικών χώρων: Όσα πρέπει να γνωρίζετε




Έχετε σπίτι σας ή στο γραφείο σας ρολά; Είναι ρολά ασφαλείας; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο εύκολο είναι για έναν επίδοξο διαρρήκτη να τα παραβιάσει;

Συμβουλές από τον κλειδαρά Γλυφάδας και Βούλας Σπανό, τον καλύτερο κλειδαρά των νοτίων προαστίων.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα ρολά ασφαλείας;

Μπορούν να μπουν σε σπίτια ή είναι μόνο για επαγγελματικούς χώρους;

Τα ρολά ασφαλείας πλέον είναι μια σύγχρονη αλλά και αποδεδειγμένα ασφαλής επιλογή τόσο για επαγγελματικούς χώρους όσο και για οικιακούς. Είναι μία μοντέρνα λύση που ασφαλίζει σωστά και προστατεύει τις περιουσίες σας. Σε σχέση με τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, τα ρολά είναι σαφώς καλύτερα. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε ενιαίο μεγάλο άνοιγμα.

Από τι είναι φτιαγμένα τα ρολά ασφαλείας;

Τα ρολά ασφαλείας είναι συνήθως φτιαγμένα από χαλύβδινα φύλλα ατσάλινης γαλβανιζέ λαμαρίνας, το οποίο τα καθιστά πολύ ανθεκτικά. Έχουν ηλεκτροστατική βαφή (πληθώρα επιλογής χρωμάτων) για να είναι ανθεκτικά και αναλλοίωτα σε ακραίες καιρικές συνθήκες σε βάθος χρόνου. Το πάχος του κυμαίνεται από 7mm έως 1,2mm. Τα ρολά ασφαλείας κινούνται επάνω σε οδηγούς. Για τους οδηγούς ισχύει ο κανόνας όσο μεγαλύτερος είναι ο οδηγός τόσο μεγαλύτερη είναι και η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει. Τέλος, ο μηχανισμός των ρολών είναι αθόρυβος.



Μπορεί να μπει ρολό ασφαλείας μπροστά από την πόρτα;

Φυσικά. Στα περισσότερα καταστήματα αλλά και σε εξοχικές κατοικίες, για μεγαλύτερη ασφάλεια, οι ιδιοκτήτες τοποθετούν ρολά ασφαλείας μπροστά από τις πόρτες τους. Ακόμα και αν η κύρια είσοδος του καταστήματος ή του σπιτιού αποτελείται από πόρτα ασφαλείας με κλειδαριά ασφαλείας, μια παραπάνω προστασία δεν κάνει ποτέ κακό. Επιλέγοντας αυτή τη λύση, σίγουρα θα καταφέρετε να καθυστερήσετε σε μεγάλο βαθμό τον επίδοξο ληστή.

Τι είδη ρολών ασφαλείας υπάρχουν;

Στην αγορά κυκλοφορούν 3 τύποι ρολών: διάτρητου τύπου, κλειστού τύπου και δικτυωτού τύπου ρολά ασφαλείας.

Διάτρητου τύπου ρολά ασφαλείας.
Με απλά λόγια είναι τα ρολά με τις τρυπίτσες. Συνήθως χρησιμοποιούνται για οικιακή χρήση και αυτό διότι αφήνουν το φως να περνάει στο χώρο. Το μειονέκτημά τους είναι ότι ακόμα και όταν είναι κλειστά, αφήνουν λίγο φως να περνάει. Είναι μία μέση λύση σε σχέση με τους τύπους ρολών που ακολουθούν.

Κλειστού τύπου ρολά ασφαλείας
Πρόκειται για τα ενιαία ρολά. Προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ένα ρολό ασφαλείας γι’ αυτό και λόγω κατασκευής είναι πιο ακριβά. Το αρνητικό σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι προσφέρουν πλήρη συσκότιση όταν είναι κλειστά.

Δικτυωτού τύπου ρολά ασφαλείας
Συνήθως χρησιμοποιούνται σε καταστήματα αν και τα τελευταία χρόνια συχνά τοποθετούνται σε παράθυρα σπιτιών για ασφάλεια. Μοιάζουν με δικτυωτά κάγκελα. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να κρατάνε τους επίδοξους ληστές έξω από το σπίτι ή το κατάστημά σας, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για το φως. Είναι μια πολύ καλή λύση όμως, σε περίπτωση που δεν σας ενοχλεί η εικόνα του κάγκελου, για παράθυρα οικιών και βιτρίνες καταστημάτων. Το πλεονέκτημα τους σε σχέση με τα ρολά των προηγούμενων δύο τύπων είναι ότι τα ρολά δικτυωτού τύπου είναι πιο φθηνά.

Πως να αποφασίσετε ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος ρολού για το σπίτι ή το κατάστημά σας:

Θα πρέπει να αναρωτηθείτε τα παρακάτω:

  • Πόσο σημαντικό είναι η ύπαρξη φωτός στο χώρο;
  • Θέλετε πλήρη συσκότιση όταν κλείνει το ρολό;
  • Πόσο ασφαλής είναι η περιοχή που μένετε;
  • Πόσο σημαντικό είναι να φαίνεται η βιτρίνα του καταστήματός σας όταν αυτό είναι κλειστό;

Σε κάθε περίπτωση πριν προχωρήσετε σε αγορά ή επιλογή τύπου ρολού ασφαλείας θα πρέπει να μιλήσετε με έναν επαγγελματία ώστε να μάθετε τη γνώμη του αλλά φυσικά και το κόστος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.