Κλειστές οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης




Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις επόμενες 15 μέρες προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη από το Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο σήμερα μεταξύ του Δημάρχου, εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, του ΟΑΠΠΑ και εκπροσώπους όλων των αθλητικών συλλόγων της πόλης.
Μοναδική εξαίρεση στην απόφαση για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων θα αποτελούν οι ομάδες που έχουν ακόμα άμεσες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, καθώς δεν έχει ανασταλεί ακόμα η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων τους.

Στην περίπτωση αυτή θα επιτρέπεται για τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα η διεξαγωγή μίας προπόνησης την ημέρα αλλά και η διεξαγωγή των επίσημων εντός έδρας αγώνων, με την αυστηρή εφαρμογή του περιορισμού που έθεσε η κοινή υπουργική απόφαση για την παρουσία έως 60 ατόμων εντός των αγωνιστικών χώρων διεξαγωγής.
Κατά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος ενημέρωσε αναλυτικά τους εκπροσώπους των συλλόγων για τα μέτρα που τίθενται σε ισχύει με τη σχετική ΚΥΑ, και ζήτησε απ΄ όλους να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους για τις επόμενες ενέργειες του Δήμου.

Μετά από μία άκρως παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία οι εκπρόσωποι των συλλόγων επέδειξαν ιδιαίτερα υπεύθυνη στάση, αποφασίστηκε η αναστολή της αθλητικής δραστηριότητας των συλλόγων (αγώνων και προπονήσεων) για το προαναφερόμενο διάστημα ενώ ζητήθηκε από τη Δημοτική Αρχή να μεταφέρει το αίτημα τους προς την πολιτεία για την άμεση αναστολή όλων των πρωταθλημάτων που είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά και την αγωνία τους για την θωράκιση των εισοδημάτων όσων επαγγελματιών ασχολούνται με την αθλητική δραστηριότητα.
Τέλος, ο Δήμαρχος ζήτησε απ’ όλους τους συλλόγους να συνεχίζουν να επιδεικνύουν την υπευθυνότητα που τους διακρίνει και να συνδράμουν στην αποτελεσματική εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης, τη σωστή ενημέρωση των μελών τους γι’ αυτά και στη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος με την αποφυγή της περιττής κινδυνολογίας και της υπερβολής.
Σε ότι αφορά τις ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, ο Δήμαρχος τόνισε πως ισχύει η εφαρμογή του περιορισμού για την παρουσία έως 60 ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους και ενημέρωσε πως η εφαρμογή του μέτρου θα ελέγχεται αυστηρά από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ κάλεσε του ιδιοκτήτες των κέντρων να εναρμονιστούν με την απόφαση για την αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων για όσο διάστημα είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.