7ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου – Πρόγραμμα ERASMUS




To 7o Δημοτικό Σχολείο Αλίμου στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με θέμα: Lets sharpen our minds and enrich our lives by creating a European TV Channel” και κωδικό Νο. 2019-1-EL01-KA229-062647_1, φιλοξένησε από 24/2 έως 28/2/2020 εκπαιδευτικούς και μαθητές από τη Λετονία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Μπεκατώρου Δήμητρα και Βρέντζου Ιωάννα. 

   Η τελετή υποδοχής των εταίρων χωρών πραγματοποιήθηκε στη Θεατρική Σκηνή του Δήμου Αλίμου «Κάρολος Κουν» παρουσία εκπροσώπων του Δήμου και της Δ΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθηνών.  Εκ μέρους του Δήμου Αλίμου ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κος Βέργης Ιωάννης καλωσόρισε τους εταίρους και τους παρέδωσε ως αναμνηστικό το φωτογραφικό λεύκωμα του Δήμου Αλίμου «Άλιμος, η πόλη μας». 

DSC01397.jpg

  Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής κος Καμήλος Νικόλαος, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δ΄ Αθήνας 4ου ΠΕΚΕΣ κα Καμπούρμαλη Ιωάννα, η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Δ΄ Αθήνας 4ου ΠΕΚΕΣ Αγγλικής Γλώσσας κα Ανδριτσοπούλου Μαρία, η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Πετροπούλου Λώρα και η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας κα Μενδρινού Ιωάννα.

  Την εκδήλωση πλαισίωσε ο Χορευτικός- Λαογραφικός Όμιλος «Στησίχορος» με Συντονίστριες την κα Μακρή Σταυρούλα και την κα Κορναράκη Βασιλεία. Τους ευχαριστούμε θερμά που μας ταξίδεψαν  με τη μουσική και τους χορούς τους σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τις παραδόσεις της.



  Μερικές από τις εκπαιδευτικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι φιλοξενούμενοι μαθητές σε συνεργασία με τους μαθητές μας, ήταν οι εξής:

  Στις 25/2/20  στο πλαίσιο του σχεδίου εργασίας της Δημοκρατικής Πολιτειότητας για τον ενεργό πολίτη, συμμετείχαν στη δράση: «The process of Democratic Debate  concerning Climate change», και έφτιαξαν posters  με θέμα την κλιματική αλλαγή.

  Σε μια σύμπραξη σχολείων στις 26/2/20 πραγματοποιήθηκαν κοινές δράσεις με το 7ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου.  Οι μαθητές από όλες τις χώρες ένωσαν τις φωνές τους σε ένα μουσικό πρόγραμμα, δημιουργώντας  το δικό τους τραγούδι για το πρόγραμμα Εrasmus.

   Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την ένθερμη φιλοξενία τη Διευθύντρια του Σχολείου κα Κωνσταντίνου Ειρήνη, την Εκπαιδευτικό Μουσικής κα Ραφελέτου Φλώρα, την Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων κα Πετροπούλου   Λώρα, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου.

   Στις 27/2/20 οι μαθητές επισκέφτηκαν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προκειμένου να συμμετέχουν στο  workshop: «An SNFCC Fan-zine, editing and publishing our  own small handmade magazine». Επίσης, έφτιαξαν τη δική τους διαφήμιση για το Ίδρυμα.

   Τέλος, στις  28/2/20 οι μαθητές συμμετείχαν στο workshop: «We give voice and movement to the statues -The Statues Become Alive in Your Own Creations» δημιουργώντας τις δικές τους ιστορίες για τα αγάλματα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

   Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος οι εταίροι αποχώρησαν αποκομίζοντας καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στην Πορτογαλία,  συνεχίζοντας έτσι το ταξίδι στο διετές Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229.

   Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδευτικούς, γονείς και ιδιαίτερα τους μαθητές μας που ήταν οι πρωταγωνιστές του προγράμματος.

Η Διευθύντρια Καραγιάννη Παναγιώτα

Οι Εκπαιδευτικοί της ομάδας Erasmus.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.