Τι λένε οι καθηγητές για τον ξυλοδαρμό μαθητή στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα




Το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τον ξυλοδαρμό μαθητή από ομάδα συμμαθητών του, εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Την Δευτέρα 10/1/2020 συνέβη στο σχολείο μας περιστατικό σοβαρού ξυλοδαρμού μαθητή μας από ομάδα μαθητών του Γυμνασίου με τη συμμετοχή και δυο μαθητών του Λυκείου.

Ο Διευθυντής και οι καθηγητές του σχολείου αντέδρασαν άμεσα επεμβαίνοντας στο περιστατικό, παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες στον μαθητή και καλώντας τους γονείς, το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Ενημερώθηκε επίσης ο Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δ/ νσης β’θμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας.

Την επόμενη ημέρα συνεδρίασε ο σύλλογος των καθηγητών και αποφάσισε την τιμωρία των δυο μαθητών και τη λήψη όλων των παιδαγωγικών μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου. Προχώρησε επίσης στον προγραμματισμό δράσεων για την αποτροπή παρόμοιων καταστάσεων.

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα ελάχιστα περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς μεταξύ μαθητών στη μακροχρόνια λειτουργία του σχολείου μας , το οποίο μάς προκαλεί συναισθήματα θλίψης και ανησυχίας.

Και μάλιστα, σε ένα σχολείο της Αθήνας, το οποίο επί σειρά ετών έχει επιτύχει την αρμονική συνεργασία καθηγητών, μαθητών και γονέων με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου μας και ανάληψη πολλαπλών δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.