Hλιούπολη: Δημιουργούμε με κλωστές – Εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη του «Μακραμέ»




Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης-Γρηγόρης Γρηγορίου» φιλοξενεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (Νικομάχου 18), εργαστήριο γνωριμίας με την τέχνη του «Μακραμέ», για μικρούς και μεγάλους, με εμψυχώτρια την κ. Πέγκυ Αλεβιζάκη.

Το εργαστήριο για ενήλικες θα πραγματοποιηθεί από τις 11 π.μ. έως τις 12.30 μ.μ.
Το εργαστήριο για παιδιά από 9 έως 12 ετών, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 έως τις 7 μ.μ.

Οι συμμετέχοντες θα κατασκευάσουν ένα χειροτέχνημα για το λαιμό, σε σχήμα καρδιάς. Απαραίτητη προϋπόθεση, να φέρουν μαζί τους τα παρακάτω υλικά:

1 αφρολέξ (μαξιλάρι) σε διαστάσεις 25*35*5.
Καρφίτσες με μεγάλο κεφάλι.
1 σακοράφα ή 1 χοντρή μεγάλη βελόνα .
1 ψαλίδι , 1 μεζούρα,1 αναπτήρας.
Κεροκλωστές 10 m σε 2 χρώματα της επιλογής σας
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τα υλικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Πέγκυ Αλεβιζάκη, στο τηλ. 6977 296264.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, απαιτείται τηλεφωνική κράτηση στο τηλ. 210 9940699. Προηγούνται οι κάτοικοι Ηλιούπολης.

Το Μακραμέ γεννήθηκε στις Αραβικές χώρες, γύρω στον 13ο αιώνα μ.Χ. Το όνομα «Μακραμέ» είναι πιθανό να προέρχεται από το Αραβικό «Migramah» που σημαίνει κρόσσι, διακοσμητική δαντέλα. Η τέχνη των κόμπων χρονολογείται από πολύ παλαιότερα από την περίοδο των Εμπόλεμων Βασιλείων (481-221 π.Χ.) στην αρχαία Κίνα.
Το μακραμέ είναι μία τεχνική με κόμπους, που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε πολλά διαφορετικά αντικείμενα, όπως τσάντες, κοσμήματα, διακοσμητικά τοίχου κ.α. Ό,τι μπορούμε να φανταστούμε, μπορούμε και να το κατασκευάσουμε, αρκεί να έχουμε όρεξη και υπομονή. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!

Η Πέγκυ Αλεβιζάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε κλωστοϋφαντουργία στα ΤΕΙ του Πειραιά. Από το 2001 είχε δικό της μαγαζί με αξεσουάρ μόδας και κατασκεύαζε τα δικά της κοσμήματα, τσάντες, ζώνες, σανδάλια κ.ά. Από το 2014 κάνει μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους σε ό,τι αφορά το κόσμημα (faux bijoux, beading, macrame, υγρό γυαλί) και χειροτεχνίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.