Γιώργος Κρικρής: Με ευρωπαϊκούς ρυθμούς γίνεται η διαχείριση αποβλήτων στη Νέα Σμύρνη




Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Νέας Σμύρνης και σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην «Διάγνωση-Αντιμετώπιση των Μαθησιακών Δυσκολιών». Έχει εργαστεί στα Παιδικά Χωριά SOS καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως καθηγητής σε ιδιωτικό ΙΕΚ. Από το Μάρτιο του 2017 ως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Δημοτικής Συγκοινωνίας με αρκετές καινοτόμες πρωτοβουλίες στον συγκεκριμένο τομέα.

Με απόφαση του δημάρχου, έχει οριστεί Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Δημοτικής Συγκοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

“Η αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων μπορεί να αλλάξει μόνο αν η νεότερη γενιά καταλάβει το οριακό σημείο που βρίσκεται η κατάσταση στη Αττική” λέει ο Γιώργος Κρικρής,  στο NOTIA.GR

“Ο συνδυασμός επτά εναλλακτικών συστημάτων ανακύκλωσης αναδεικνύει ως προτεραιότητα την μείωση αποβλήτων και παράλληλα βλέπουμε ότι καθημερινά αυξάνεται η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δεν γίνεται να παρακολουθούμε την κλιματική αλλαγή ως απλοί θεατές, αυτό που συμβαίνει στην Αυστραλία μας αφορά. Η συνεχής εγρήγορση σχετικά με τον σεβασμό στο περιβάλλον τείνει να γίνει ένα παγκόσμια κίνημα με έντονη παρέμβαση σε κάθε σύγχρονη κοινωνία”.

Ποιες είναι οι δράσεις στη Νέα Σμύρνη;

“Στη Νέα Σμύρνη, σχεδιάζουμε δράσεις με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Το κινητό πράσινο σημείο που έχει σταθμεύσει αυτή την περίοδο στο πάρκο ανταποδοτικής ανακύκλωσης (Ευξείνου Πόντου και Σωκίων) παρέχει ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης για την αξία του διαχωρισμού των συσκευασιών αλλά και την χρησιμότητα της ανακύκλωσης.

Ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές τάσεις έχουμε πραγματοποιήσει πάνω από 30 ενημερώσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων καθώς και βιωματικά εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης άχρηστων αντικειμένων.

Η κομποστοποίηση από υπολείμματα φρούτων έχει αρχίσει σε νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης και σταδιακά επεκτείνεται σε δημοτικά και γυμνάσια της περιοχής με εντυπωσιακά αποτελέσματα τόσο από την συμμετοχή των παιδιών όσο κι από την παρακίνηση των γονέων.

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει προχωρήσει σε σημαντικές ενέργειες βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας. Οι πιο βασικές είναι:
Α. Προμηθεύτηκε και μοίρασε οικιακούς κάδους ανακύκλωσης σε 1500 νοικοκυριά για διαλογή στην πηγή.
Β. Δημιούργησε στην πόλη δίκτυο με κόκκινους κάδους ανακύκλωσης ρούχων και υποδημάτων τα οποία υπόκεινται σε επαναχρησιμοποίηση.
Γ. Επαναχρησιμοποίησε τα πανό που υπήρχαν στην πόλη, φτιάχνοντας από αυτά τσάντες.
Δ. Επίσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΖΩΗ συλλέγουμε πλαστικά καπάκια με σκοπό την ανταλλαγή αυτών με αναπηρικά αμαξίδια”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.