Αυτή είναι η πρόταση επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης (VIDEO)




Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Προτύπου και Πειραματικού Λυκείου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης θα παρουσιάσει την πρόταση επέκτασης και αναβάθμισης των εγκαταστάσεών της από τον αναπληρωτή καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ και απόφοιτο της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής κ. Σταύρο Γυφτόπουλο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου. στις 18:30 στο κτήριο της Ευαγγελικής (Λέσβου 4).

Το σχολικό συγκρότημα, είναι έργο του αναγνωρισμένου αρχιτέκτονα Αλέξανδρου Τομπάζη. Η χαρακτηριστική μορφολογία των ανοιγμάτων στους φεγγίτες οροφής, η υλικότητα, η συγκρότηση και η ανάπτυξη του σχολείου σε ενότητες με χαμηλό ύψος, αποτέλεσαν ένα δεσμευτικό στοιχείο στην μελέτη επέμβασης.

Α. Οι 4 αίθουσες που προστίθενται ανά δυο, σε νέο πλέον επίπεδο και με μορφολογία που ακολουθεί την υφιστάμενη, τοποθετούνται σε θέση που δεν προσβάλλουν την σημασία του κτιριακού κελύφους, σε αντίθεση με μια μικρή προσθήκη στην είσοδο του συγκροτήματος.

Β. Επιπλέον, επιλέγεται η πλήρης αναδιαμόρφωση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Οι επενδύσεις στους τοίχους, στην οροφή, τα νέα καθίσματα, ο φωτισμός και η δυναμικές φόρμες, δίνουν μια νέα και σύγχρονή αίσθηση.

Γ. Τέλος, επιλέγεται να διαμορφωθεί φυτεμένο δώμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για χρήσεις εκπαιδευτικές αλλά και εκδηλώσεις σε συνδυασμό με την υποκείμενη αίθουσα.

Ομάδα Αρχιτεκτόνων:

Σταύρος Γυφτόπουλος
Σταύρος Καραγιαννίδης
Δημήτρης Σαγώνας

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://www.dsa.archi/evangeliki-school-1.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.