Άλλη μια ευρωπαϊκή διάκριση για το 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης




Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ηλιούπολης με μεγάλο μεράκι και ζήλο εκπόνησαν ένα δημιουργικό έργο σε συνεργασία με σχολεία της Ισπανίας, Βελγίου, Ρουμανίας, Ιταλίας, Τυνησίας και δύο Ελληνικών σχολείων, της Θεσσαλονίκης και του Ζάνειου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά.
Σε αυτό το ευρωπαϊκό έτος πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές δοκιμάζουν να γράψουν μυθιστόρημα, αντλώντας έμπνευση από ένα ιπποτικό μυθιστόρημα.

Σ’ αυτό το μυθιστόρημα οι νέοι πρέπει να υπερνικήσουν τους κοινωνικούς περιορισμούς της εποχής να αγαπήσουν ο ένας τον άλλο. Η ιστορία τους θα μας κάνει να σκεφτούμε τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα, τον ρατσισμό και την ανθρώπινη και πολιτιστική ποικιλομορφία, αλλά και να γνωρίσουμε τη δύναμη της αγάπης «που τα υπερνικά όλα».

Υποστηρίζοντας πάντα την ένταξη κάποιων κοινωνικών ομάδων, το έργο αυτό στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των αξιών της αδελφοσύνης, της ενσυναίσθησης και της ανοχής, στην προώθηση μιας ενωμένης κοινωνίας και στη συνύπαρξη παρά τις διαφορές μας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ eTwinning

Το eTwinning, είναι μια εκπαιδευτική κοινότητα πρακτικής από όλη την Ευρώπη, της οποίας τα μέλη μπορούν να συμμετάσχουν σε πληθώρα δραστηριοτήτων, από συζητήσεις με συναδέλφους μέχρι την υλοποίηση συνεργατικών έργων με αξιοποίηση των ΤΠΕ και των Web 2.0 εργαλείων και υπηρεσιών, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ποικίλες ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης τόσο μέσω διαδικτύου όσο και διά ζώσης.

Το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην Ευρώπη. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και η παιδαγωγική αξία που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές τους, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται ποιοτικά κάθε χρόνο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.