Άγιος Δημήτριος: Κούλουμε με τη Φιλιώ Πυργάκη – Όλες οι εκδηλώσεις




Στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων εκδηλώσεων «Απόκριες στην πόλη», ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος διοργανώνει και φέτος ένα εορταστικό τετραήμερο, στο κλίμα των ημερών, που ξεκινάει την Κυριακή 16-2-2020 με καρναβαλικές εκδηλώσεις στον Ασύρματο, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με τα παραδοσιακά κούλουμα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ
ΠΑΡΚΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ) • ΩΡΑ 11:00

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αγίου Δημητρίου μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος διοργανώνουν αποκριάτικη γιορτή στο πάρκο Ασυρμάτου με την συμμετοχή των σχολείων.
Η γιορτή ξεκινάει με το κυνήγι του χαμένου θησαυρού και μέσα από γρίφους, σπαζοκεφαλιές, αινίγματα, προβλήματα κρυπτογραφίας,λογικής και γενικών γνώσεων οδηγεί στο χαμένο θησαυρό!
Ο νικητής – σχολείο θα βραβευτεί με έναν projector LUMENS HDMI& MEDIA PLAYER, ευγενική προσφορά της εταιρίας OFFICE LINE (Θάλειας 6, Άγιος Δημήτριος).
Η γιορτή συνεχίζεται με καρναβαλική παρέλαση σχολείων και εργαστήρι χαρταετού, με τη βοήθεια του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αγίου Δημητρίου.


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ • ΩΡΑ 18:30

“Ξύπνα αγάπη μου”, »Μια ζωή την έχουμε», »Άρχισαν τα όργανα», είναι μερικά από τα τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στο ρομαντισμό και την αθωότητα της Παλιάς Αθήνας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια ρετρό, αρχοντορεμπέτικα, ελαφρολαΪκα με το μουσικό συγκρότημα ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ με τα »σουξέ» της Παλιάς Αθήνας που χρησιμοποιήθηκαν για κόρτε και καντάδες.
Τραγούδι – κιθάρα: Νίκος Βαρβαρέσος
Τραγούδι: Ιωάννα Κορδά
Πλήκτρα – Φωνητικά: Δημήτρης Παραράς
Μπουζούκι: Διονύσης Φραγκογιαννόπουλος
Κιθάρα: Λουκάς Κωνσταντινίδης
Βιολί: Νίκος Καραολάνης

Συμμετέχει η χορωδία των ΚΑΠΗ του Δήμου Αγίου Δημητρίου


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΕΣ ΜΟΥ Τ’ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ • ΩΡΑ 18:00

Ο ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται να συναντήσουν τα παιδιά, μικρά και μεγάλα…
“Εδώ είμαστε! Ουρανοκατέβατοι και απροσδόκητοι αλλά -ελπίζουμε-ευπρόσδεκτοι. Με τα ανακατεμένα μας μαλλιά, με το Ελεφαντάκι μας,την αδερφή μας την Μυρτώ Δεληβοριά,τη Τζέλα,τη Λέλα, τον Κόρνα, την πόλη μας και τα περίεργα ονόματά μας.
Ο Φοίβος, η Νεφέλη Φασούλη,οι μουσικοί τους,αλλά κυρίως τα τραγούδια τους τα παιδικά και οι παράξενες ιστορίες τους, ξεκινούν ένα ταξίδι γνωριμίας με τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους, παρουσιάζοντας το βιβλίο ΠΕΣ ΜΟΥ Τ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ. Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Φοίβος θυμάται και αφηγείται τη δική του ιστορία όταν ήταν παιδί, τα παιδικά του χρόνια,τις παρέες και τις σκανταλιές του.
Σας περιμένουμε… Για να σας πούμε και κυρίως να ακούσουμε τα ονόματά σας…


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ
»ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΜΑΣΤΕ – ΠΑΙΖΟΥΜΕ – ΞΕΦΑΝΤΩΝΟΥΜΕ
ΠΑΡΚΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (ΑΣΥΡΜΑΤΟΣ) • ΩΡΑ 10:30

Οι μασκαρεμένοι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με πρωτότυπα και ομαδικά παιχνίδια συνεργασίας στο πάρκο του Ασυρμάτου. Ελάτε να »στήσουμε» το γιγάντιο jenga,να περάσουμε το» ναρκοπέδιο» με καλυμμένα τα μάτια, να δημιουργήσουμε χαρούμενα τρενάκια με μπάλες ή μπαλόνια, να περάσουμε από δοκιμασίες και εμπόδια στον στίβο περιπέτειας και να δημιουργήσουμε μεγάλες σαπουνόφουσκες. Ταυτόχρονα θα έχει αναλάβει δράση και ο ξυλοπόδαρος…


ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ • ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 12:00

Το μουσικό συγκρότημα του συνδημότη μας Σάκη Κωτσάκη, με τη μεγάλη κυρία του δημοτικού τραγουδιού Φιλιώ Πυργάκη. θα μας ξεσηκώσει στους ρυθμούς του παραδοσιακού τραγουδιού σε ένα γνήσιο παραδοσιακό γλέντι.
Τραγούδι: Φιλιώ Πυργάκη, Σάκης Κωτσάκης, Ροδούλα Κουταλέλη (Λαϊκο)
Κλαρίνο: Δημήτρης Καρακώστας
Ακουστική κιθάρα: Παναγιώτης Καλαμπαλίκης
Σαντούρι: Κλέαρχος Κορκόβελος
Λαούτο: Κωστής Καλαϊτζακης
Τουμπελέκι: Σάκης Διονυσόπουλος
Φλογέρα: Αντρέας Νιάρχος
Μπουζούκι: Βασίλης Τσικώνης
Και όπως κάθε χρόνο, θα προσφερθούν παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.