Τα πρώτα διεθνή μετάλλια για τον ελληνικό αθλητισμό από μία Aλιμιώτισσα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Για πέμπτη φορά η παγκόσμια πρωταθλήτρια σκοποβολής στην κατηγορία της, Πηνελόπη Τσαντούλα, συμμετείχε στο Σουηδικό Κύπελλο για αεροβόλα όπλα, τον αγώνα που θεσμοθετημένα ανοίγει την αυλαία στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκοποβολής (ISSF).
Στο Sävsjö, ένα μικρό στην κυριολεξία χωριό στο μεσοδιάστημα Κοπεγχάγης και Στοκχόλμης, υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα σκοπευτήρια της Ευρώπης με 120 ηλεκτρονικούς στόχους Megalink για αεροβόλα πιστόλια και τυφέκια!


Με πυξίδα ζωής το αθλητικό ιδεώδες και την extreme περιπέτεια η Πηνελόπη διέσχισε γεωγραφικά πλάτη για να βρεθεί στον 57ο βόρειο παράλληλο και να κατακτήσει δύο μετάλλια, τα απόλυτα πρώτα για ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό, αφού οι αγώνες έγιναν 3 – 5 Ιανουαρίου 2020 στη Σουηδία!
Και εκεί το Swedish Cup Air Guns 2020, ένας τριήμερος αγώνας με απίστευτη οργάνωση και μοναδική ατμόσφαιρα συγκέντρωσε πεντακόσιους περίπου αθλητές από πολλές χώρες και βέβαια ολόκληρη η σκοπευτική ελίτ Δανίας, Φιλανδίας, Νορβηγίας και φυσικά Σουηδίας ήταν παρούσα.
Ένα πολύχρωμο πλήθος όλων των ηλικιών γέμιζε ενέργεια τους μοναδικούς χώρους και το contrast εσωτερικής και εξωτερικής θερμοκρασίας πολύ μεγάλο…


Ένα ατομικό ρεκόρ με επίδοση 548, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία veterans και μία τρίτη θέση συνολικά στο Best Air Pistol, ήταν ο απολογισμός για τη μοναδική αυτή ελληνική παρουσία!
Εγερτήριο από τις πεντέμισι σε μυστηριακό σκηνικό, όπου η μαύρη πολική νύχτα φάνταζε απόκοσμη, με υποχρεωτική την παρουσία στο σκοπευτήριο στις επτά το πρωί…
Η συνύπαρξη με άλλους αθλητές και αθλήτριες των Βορείων Χωρών, με ξεχωριστή παιδεία και κουλτούρα, ήταν αθροιστική εμπειρία πέρα για πέρα ευτυχής.


Με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητο πορεύτηκε προς τα βόρεια, με ιδιαίτερα τεταμένη την οδηγική προσοχή λόγω παγετού και το πλάγιο φως του ήλιου να μεταμορφώνει τα δάση σε σκηνικά Avatar!
Επόμενος μεγάλος διεθνής στόχος η συμμετοχή στους 1ους Παναμερικανικούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο στο ολυμπιακό σκοπευτήριο στο Ρίο της Βραζιλίας. Εκεί όπου η Καλαμακιώτισσα πρωταθλήτριά μας θα στοχεύσει και πάλι στο να σηκώσει την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.