O Δήμος Αλίμου συνεχίζει και το 2020 το πρόγραμμα “Η Ζωή είναι Ωραία”




«Δεν υπάρχει μεγαλείο εκεί που δεν υπάρχει απλότητα, καλοσύνη και αλήθεια» Λέων Τολστόι

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα “Η Ζωή είναι Ωραία” που έχει καθιερώσει εδώ και αρκετό καιρό ο δήμος Αλίμου, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας για τους δημότες του.
Το Πρόγραμμα αυτό φιλοδοξεί να δώσει στις δημότισσες και τους δημότες του Αλίμου μια ευκαιρία, για να ξεφύγουν από τη δύσκολη καθημερινότητα και να ανακαλύψουν ξανά τη χαρά της επαφής με την Τέχνη, τη Γνώση, το Φυσικό Περιβάλλον… τη χαρά της επαφής με τον Άνθρωπο.
Στόχος των δράσεων είναι η καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση.
Παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, μουσικών συναυλιών, επισκέψεις σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικές δράσεις, εξορμήσεις στη φύση, διαλέξεις και επιμορφωτικά σεμινάρια – εργαστήρια, οργανώνονται από τον δήμο και προσφέρονται στο κοινό με δωρεάν μεταφορά και μειωμένες τιμές, προσιτές σε όλους.
Οποιοσδήποτε κάτοικος του Αλίμου επιθυμεί να συμμετάσχει σε κάποια από τις δράσεις του Προγράμματος “Η ζωή είναι ωραία”, θα πρέπει να κλείσει θέση στο τηλέφωνο 213 2008044, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 π.μ. – 18:00.
Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.
Κάθε μήνα θα γίνεται ενημέρωση για τις δράσεις του επόμενου μηνός.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020
Σάββατο 11 Ιανουαρίου
Μουσική Βραδιά με τον Νίκο Πορτοκάλογλου
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Ένα Jukebox πολύχρωμο, γεμάτο με τραγούδια από διαφορετικές εποχές και γλώσσες. «Μια παράσταση διαδραστική, αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του Λαυρέντη», όπως λέει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο οποίος υπογράφει και παρουσιάζει αυτή τη νέα μουσική παράσταση με τους Μπλε, τον Στάθη Δρογώση, τα Κίτρινα Ποδήλατα, την Αγάπη Διαγγελάκη και τον Βύρωνα Τσουράπη.

«Η ιδέα για την παράσταση αυτή γεννήθηκε μέσα από τις ατελείωτες συζητήσεις που κάναμε με τον Λαυρέντη στη διάρκεια της καλοκαιρινής μας περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Ονειρευόμασταν ένα αφιέρωμα στα πρώτα τραγούδια που ακούσαμε στα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, στα πρώτα δισκάκια που αγοράσαμε, στα πρώτα πάρτι που χορέψαμε, με δυο λόγια στην πρώτη και πιο αγνή και ενθουσιώδη επαφή μας με τη μουσική, που ήταν και η αφορμή για να γίνουμε κι εμείς μουσικοί. Από τη στιγμή που ο Λαυρέντης έφυγε έτσι ξαφνικά και μας άφησε όλους κεραυνόπληκτους, στην αρχή σκέφτηκα να ακυρώσω όλα μας τα σχέδια και να κάνω μια παύση ή να στραφώ σε κάτι τελείως διαφορετικό. Όταν όμως άρχισα να συνέρχομαι από το πρώτο σοκ, σκέφτηκα την αγαπημένη του ατάκα: «The show must go on». Ν. Πορτοκάλογλου.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος (25 άτομα), γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 11 Ιανουαρίου, στις 22:00 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).
Τιμή Εισιτηρίου: 13€ με μπύρα ή κρασί.
Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

Μιούζικαλ «Η Παριζιάνα»
Θέατρο Broadway

Η σπουδαία μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρο να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης.

Η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε, με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει ξανά τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή που έχει «κεντήσει» μοναδικά ο Αντώνης Λουδάρος. Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, περισσότερα από 300 κοστούμια, και πολλές εκπλήξεις! Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές, καθώς και η δεκαμελής «Σύγχρονη Ορχήστρα ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ» υπό την διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου, ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου.

Η «Παριζιάνα» αποτελεί μια παράσταση φόρο τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, σπουδαίους καλλιτέχνες που άφησαν κληρονομιά στον ελληνικό πολιτισμό! Όλο το ελληνικό κινηματογραφικό μιούζικαλ σε μια παράσταση.

Παίζουν: Μπέσυ Μάλφα, Αντώνης Λουδάρος, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός και ο Πέτρος Ξεκούκης. Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με τη Λένα Αλκαίου.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Λουδάρος

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.
Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου
Θεατρική Παράσταση «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει»

Θέατρο ΖΙΝΑ
Τη νέα θεατρική σεζόν ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωτοπορεί δημιουργώντας μια ανατρεπτικά αυτοσχεδιαστική παράσταση! Το «Προσοχή, ο φίλος δαγκώνει», βασισμένο στην κωμωδία «Μου αρέσει πραγματικά τι κάνεις» της Κάρολ Κριπ ανεβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Η σκηνοθετική ματιά του Βλαδίμηρου Κυριακίδη «παντρεύει» το επιτυχημένο θεατρικό κείμενο με τον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό. Δίνει το έναυσμα στους συμπρωταγωνιστές του να ξεδιπλώσουν επί σκηνής την αυθόρμητη ή τη δοκιμασμένη καλλιτεχνική έμπνευση και να επινοήσουν τα εκφραστικά μέσα της… στιγμής, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό κάθε βράδυ να απολαμβάνει μια «διαφορετική» παράσταση. Οι αυτοσχεδιασμοί, το διαρκές παιχνίδι του λόγου, η αλήθεια και η ψευδαίσθηση συνυπάρχουν αρμονικά προκαλώντας αστείρευτο γέλιο.

Πρόκειται για την παράσταση… «ύμνο» στην τοξική φιλία: το φθόνο, το ψέμα, την προδοσία και την υποκρισία, έννοιες τόσο γνωστές στις μέρες μας.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κρατερός Κατσούλης, Ναταλία Δραγούμη, Ευαγγελία Μουμούρη.

Σκηνοθεσία: Βλαδίμηρος Κυριακίδης

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, στις 19:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Λευκωσίας (μπροστά από το 5ο Γυμνάσιο).

Τιμή Εισιτηρίου: 15€.
Κρατήσεις θέσεων έως την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου.


Σάββατο 25 Ιανουαρίου

Μουσική – Θεατρική Παράσταση «Μίκης Θεοδωράκης: Όμορφη Πόλη»
Μέγαρο Μουσικής

Με άξονα τα κορυφαία τραγούδια του συνθέτη, καθώς και ποιήματά του, ο σκηνοθέτης Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Όμορφη πόλη» του 2020, μια μοναδική θεατρική – μουσική υπερπαραγωγή, ωδή στον διεθνώς αναγνωρισμένο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Μέσα από τα ποιητικά κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη και τα πεζά του Γιώργου Βάλαρη, τα οποία πραγματεύονται θέματα όπως ο έρωτας, η ξενιτιά, η ρωμιοσύνη και ο θάνατος, καθώς και μέσα από τα λαϊκά, διαχρονικά τραγούδια, όπως «Όμορφη πόλη», «Φεγγάρι μάγια μου ’κανες», «Μέσα στα μαύρα σου μαλλιά», «Της δικαιοσύνης», «Ένα το χελιδόνι», «Στρώσε το στρώμα σου», «Όταν με δείτε να μιλώ», «Μαργαρίτα, Μαργαρώ», «Βρέχει στη φτωχογειτονιά», «Είμαστε δυο», «Το τρένο φεύγει στις οκτώ», «Γωνιά γωνιά» αναβιώνει – με έναν διαφορετικό και σημερινό τρόπο – η θρυλική παράσταση, από το καλοκαίρι του 1962.

Λαϊκή Ορχήστρα «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
Τραγουδούν: Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης
Συμμετέχει: Σαλίνα Γαβαλά

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Γιώργος Κιμούλης, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Γιώργος Βάλαρης, Αιμίλιος Ράφτης, Άκης Σιδέρης και η Λήδα Πρωτοψάλτη.

Η μεταφορά θα γίνει ΔΩΡΕΑΝ με το πούλμαν του Δήμου, που θα αναχωρήσει το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 16:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου & Ερεχθείου.

Τιμή Εισιτηρίου: 14€.

Κρατήσεις θέσεων έως την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.