Η «Γέρμα» του Lorca, έρχεται στον Άλιμο
Το αριστουργηματικό έργο του Φεδερίκο Γκαρσία Λόρκα, που βάζει βαθιά το νυστέρι στα συναισθήματα θα παρουσιαστεί στη Θεταρρική Σκηνή “Κάρολος Κουν”, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 19:00.

Η ηρωίδα παλεύει να βρει το φως σ’ ένα σκοτεινό γάμο, μέσα από την μητρότητα. Μόνο έτσι μπορεί να ολοκληρώσει την ύπαρξή της. Μόνο έτσι μπορεί να δώσει νόημα στην άχαρη ζωή της. Όσο κι αν επιμένει δεν μπορεί να ξεφύγει από την μοίρα της, αφού το ίδιο το όνομά της σημαίνει «στείρα». Στο πρόσωπό της ενσαρκώνεται η σύγκρουση της ανθρώπινης επιθυμίας με τα κοινωνικά πρέπει κι εκεί γεννιέται η τραγωδία.

Μετά από πολλά χρόνια ρίξαμε και πάλι το βλέμμα μας στον σπουδαίο Ισπανό συγγραφέα. Μελετήσαμε και αισθανθήκαμε τα κρυφά μηνύματα του έργου. Ταξιδέψαμε μέσα από τις λέξεις του, που αριστοτεχνικά φτιάχνει τόσες εικόνες και συνθήκες.

Το θέατρο για μας είναι η αφορμή να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Η Γέρμα μας έδωσε αυτό το μαγικό ταξίδι και τώρα είμαστε έτοιμοι να τοι μοιραστούμε μαζί σας.

Η παράσταση είναι αποτέλεσμα της μεθόδου υποκριτικής και προσωπικής ανάπτυξης «Συναισθηματική Διαλεκτική» που εδώ και 16 χρόνια διδάσκει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Στέλιος Καλαθάς.

Τα άτομα που συμμετέχουν στην εφαρμογή της μεθόδου αυτής, ανακαλύπτουν τη θερμή και ουσιαστική επικοινωνία μέσα από λόγο-διάλογο, από μουσική και κίνηση, αλλά και μέσα από την επαφή τους με σημαντικούς συγγραφείς και κείμενα του παγκοσμίου θεάτρου.

Η μέθοδος αποτελείται από ξεχωριστές ενότητες και περιλαμβάνει ασκήσεις:
Διαφραγματικής αναπνοής και υποκριτικής, στοιχεία αυτοσχεδιασμού, γλώσσα σώματος, ικανότητες επικοινωνίας, σκηνική παρουσία, ορθοφωνία, θεατρικό παιχνίδι, διαχείριση και έκφραση συναισθημάτων, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διαμόρφωση προσωπικής εικόνας.

Η μέθοδος στοχεύει στη σωστή διαχείριση κι έκφραση των συναισθημάτων με βάση τους δείκτες συναισθηματικής νοημοσύνης και την αποτελεσματική χρήση των εργαλείων επικοινωνίας.

Η μέθοδος απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να βιώσουν τη μαγεία των ρόλων για να ενεργοποιήσουν το προσωπικό τους υλικό και τις εσωτερικές τους δυνάμεις, ανακαλύπτοντας δημιουργικές διεξόδους στην καθημερινότητά τους.

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε νέους δρόμους τέχνης και σε νέους φίλους που θέλουν να ταξιδέψουν μαζί μας.

Καλή Θέαση!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.