Η αγαπημένη παράσταση των παιδιών σε κείμενα του Ροντάρι σήμερα στον Άλιμο




Η Θεατρική ομάδα Τόπι, φέρνει σήμερα στον Άλιμο, τη μεγάλη της επιτυχία της «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» του Τζιάνι Ροντάρι. Να σχολιάσουμε βέβαια πως είναι κρίμα που μια σπουδαία παράσταση σαν και αυτή παίζεται καθημερινή, αφού όπως είναι γνωστό τα παιδιά τέτοια ώρα έχουν πολλές δραστηριότητες.

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διασκευάζει ιστορίες του μεγάλου αυτού δάσκαλου και λογοτέχνη δίνοντας αφορμή στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά 7 ιστορίες του Ροντάρι ζωντανεύουν και γίνονται μια μοναδική παιδική παράσταση όπου τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές αφού χωρίς την ενεργή συμμετοχή τους η παράσταση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί:

Το Μαγικό Ταμπούρλο
Περιπέτεια με την Τηλεόραση
Η Μηχανή που Κάνει τα Μαθήματα του Σχολείου
Το Λουλούδι
Ένα Παιδί που ήταν 7 Παιδιά
Η Πρασινοσκουφίτσα
ο Μεγάλο Καρότο
Διάρκεια παράστασης 70’

Τζιάνι Ροντάρι (1920 -1980)

Γεννήθηκε στην επαρχία Νοβάρα. Εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα ως δάσκαλος και μετά ασχολήθηκε με την δημοσιογραφία. Σχεδόν τυχαία ξεκίνησε να γράφει για παιδιά.

Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν τιμηθεί με διάφορα βιβλία , μεταξύ των οποίων και το βιβλίο Άντερσεν (το 1970) το οποίο θεωρείται το Νόμπελ της παιδικής λογοτεχνίας.

Χάρη στον Τζιάνη Ροντάρι η παιδική λογοτεχνία ξέφυγε από τα όρια της «λιγότερο σημαντικής» παραγωγής και με την γοητευτική της πολυπλοκότητα, βρήκε ξανά τη θέση της στην ιστορία της λογοτεχνίας και της παιδαγωγικής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.