Γλυφάδα: Εβδομήντα πρωτοετείς φοιτητές πήγαν και φέτος στις Βρυξέλλες (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Με την -πολύτιμη από όλες τις απόψεις- εμπειρία του Ευρωβουλευτή, ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κάνει ένα μοναδικό δώρο ζωής σε δεκάδες νέους και νέες της πόλης που επιτυγχάνουν την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι ένα εκπαιδευτικό και, παράλληλα, ψυχαγωγικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, διοργανώνει κάθε χρόνο μια αποστολή, επιβραβεύοντας με τον υπέροχο αυτόν τρόπο τους πρωτοετείς φοιτητές της πόλης για τις προσπάθειες και τους κόπους τους.

Με πρωτοβουλία, δαπάνη και οργάνωση του Δήμου Γλυφάδας και ύστερα από κλήρωση η οποία διενεργήθηκε μεταξύ των επιτυχόντων στην Ανώτατη Εκπαίδευση αποφοίτων Λυκείων της πόλης, συμμετείχαν φέτος 70 πρωτοετείς φοιτητές στο ταξίδι στις Βρυξέλλες. Για πολλούς ήταν η πρώτη επίσκεψη στο εξωτερικό, για τους περισσότερους η πρώτη στις Βρυξέλλες. Και όλοι ευχαριστήθηκαν το ταξίδι αυτό με την ψυχή τους. Ξεναγήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, γνώρισαν από κοντά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα όργανα, μπήκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, άκουσαν την καθιερωμένη ενημέρωση για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισκέφθηκαν επίσης το Άμστερνταμ και τη Χάγη και επέστρεψαν, σοφότεροι και πλούσιοι σε εμπειρίες και παραστάσεις. «Ό,τι πιο σπουδαίο έχω ζήσει!», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους 18χρονους.
«Κάθε χρόνο προσπαθούμε να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι και να είναι ακόμα καλύτερη η πρώτη ευρωπαϊκή τους εμπειρία», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και προσθέτει: «Ευχόμαστε σε όλα τα νέα παιδιά κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και στη ζωή τους και θα συνεχίσουμε να τους συμπαραστεκόμαστε και να τους υποστηρίζουμε με κάθε πρόσφορο μέσο. Είναι μεγάλη μας χαρά που στις “αποσκευές” τους έχουν πλέον και αυτό το εφόδιο που με τόσο κόπο και προσπάθεια εξασφαλίσαμε από το Δήμο μας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.