Δήμος Αλίμου: Σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης




Το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου διοργανώνει σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και ευαισθητοποίησης με στόχο την καλύτερη ενημέρωση σε ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα, την κατανόηση του εαυτού, την έκφραση και διαχείριση των συναισθημάτων, τη βελτίωση της επικοινωνίας με τον άλλον.

Τα σεμινάρια δεν έχουν θεραπευτικό χαρακτήρα, αλλά έχουν ως στόχο την πρόληψη και ενημέρωση σε θέματα που αφορούν την ψυχική μας υγεία.

Στον κύκλο αυτό των πέντε (5) δίωρων συναντήσεων δίνονται θεωρητικές πληροφορίες από τον συντονιστή, ενώ κάθε μέλος, εφόσον επιθυμεί, μπορεί να μιλήσει για τις εμπειρίες και τις σκέψεις του, να εκφράσει τα συναισθήματά του και αντίστοιχα να ακούσει και να μοιραστεί τις απόψεις του άλλου.

Ο βιωματικός τρόπος μάς βοηθάει να κατανοήσουμε καλύτερα έννοιες, αλλά και να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας αυτά που επεξεργαστήκαμε στην ομάδα.

Οι Θεματικές Ενότητες είναι:

05/02/2020  Κρίσεις πανικού «Κάπου υπάρχει ο φόβος μου μα εγώ δεν ξέρω πού…»
 12/02/2020 Συναισθηματικές εξαρτήσεις και εξαρτητικές σχέσεις «Παραδέξου το! Η ζωή σου θα ήταν πολύ βαρετή χωρίς εμένα…»
19/02/2020 Πένθος και Απώλεια:  «Τις πιο σκοτεινές νύχτες τα αστέρια είναι φωτεινότερα»
26/02/2020 Κατάθλιψη: Ένας εγκλωβισμένος Θυμός
04/03/2020 Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Σώμα και Συναίσθημα

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Αλίμου, Αριστοτέλους 25, στον 2ο όροφο, κάθε Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. – 12:00.

Συντονιστής του Σεμιναρίου είναι ο κος Νίκος Οικονομόπουλος, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 15 άτομα. Η παρουσία είναι υποχρεωτική και για τις πέντε ενότητες.

Για συμμετοχές και οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αλίμου στο τηλέφωνο: 210 9850339. Ώρες επικοινωνίας: 09:00 π.μ. – 14:00, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.