“Χρώματα & Όνειρα” στο Παλαιό Φάληρο (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Η ομάδα “Χρώματα & Όνειρα” συστάθηκε στις αρχές του Οκτωβρίου από τον Δήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Μητρέλλο, με σκοπό να φιλοτεχνήσει όλους τους εν δυνάμει “καμβάδες” του Παλαιού Φαλήρου.

Η δράση ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου με τα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και αφού πρώτα εξασφαλίστηκε η συγκατάθεση αλλά και η υπόδειξη των ακριβή σημείων με συντεταγμένες από την ίδια την εταιρεία.

Η προτεραιοποίηση των σημείων και η επιλογή των θεμάτων που θα ζωγραφιστούν γίνεται από την ομάδα “Χρώματα & Όνειρα” σε συνεργασία με τους εθελοντές εικαστικούς.

Το κόστος του έργου για τον Δήμο είναι μηδενικό καθώς οι χορηγοί (Vitex, Εγγλέζος, Rollex) εφοδιάζουν δωρεάν τα χρώματα και τα υλικά που χρειάζονται.

Οι εικαστικοί προσφέρουν το έργο τους εθελοντικά, μέλη της ομάδας κάνουν την προετοιμασία των ΚΑΦΑΟ καθαρίζοντας τα από κόλες, αφίσες κλπ και περνώντας τα με αστάρι αρχικά και με βερνίκι αντιγκράφιτι μετά την ολοκλήρωση του έργου, για να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτά όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Τα έργα που έχει να επιδείξει η ομάδα ως σήμερα, σαρανταπέντε μέρες μετά το ξεκίνημα εκτίθενται παρακάτω και στόχος είναι να ολοκληρωθούν τουλάχιστον πενήντα έργα τους προσεχείς μήνες, ώστε να έχουμε τα περισσότερα ζωγραφισμένα ΚΑΦΑΟ στην Ελλάδα και να προχωρήσουμε ζωγραφίζοντας και άλλες επιφάνειες όπως μεγάλες μάντρες, σκάλες, δρόμους, τοίχους σχολείων κλπ.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν εθελοντικά είναι ευπρόσδεκτοι και μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα “Χρώματα και Όνειρα”.

Τέλος οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να γίνουν χορηγοί του έργου μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους επικοινωνώντας μαζί μας μέσω των social ή στο τηλέφωνο 6944541641.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.