“Ξέφυγε” ο Κωνσταντάτος: “Κονδύλης και Παπανικολάου θυμίζουν τον Ερντογάν – Κορόιδεψαν τους δημότες”
Βαριές κουβέντες που δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν δημόσια από το στόμα ενός νέου δημάρχου, ακούστηκαν στην εκπομπή “Δημοσκοπήσεις” του Γιώργου Λαιμού, στο Attica TV, όπου ήταν καλεσμένος ο Γιάννης Κωνσταντάτος. Ούτε λίγο ούτε πολύ παρομοίωσε τους δημάρχους Αλίμου και Γλυφάδας με τον Ερντογάν.

“Τους οδήγησαν σε μια αλαζονική συμπεριφορά που θυμίζει λίγο τη σχέση της Τουρκίας Ελλάδας που λέει ο Ερντογάν ότι φτάνει η καρδιά μου μέχρι τη Θεσσαλονίκη” είπε χαρακτηριστικά αντιδρώντας για την απόφαση Κονδύλη και Παπανικολάου να αποχωρήσουν από τον «Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά» και να δημιουργήσουν τον «Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου».

“Λένε ψέματα και ανακρίβειες και μιλάνε πολλές φορές και εκτίθενται, οι συνάδελφοι που διαδήλωναν το 2015 για να μη γίνει η επένδυση δεν έχουν καταλάβει τι είναι ο φορέας και προχώρησαν σε μια απονενοημένη πράξη πρωτοφανή, ένα δήμος που έχει το 4% και ο άλλος το 6% να θέλουν να λένε ότι μοιράζονται από κοινού κάτι που δεν τους ανήκει, κάτι που δεν είχαν ποτέ δήμοι πλούσιοι με μαρίνες και ξενοδοχεία εις βάρος του φτωχού Ελληνικού”.

“Παραπληροφόρησαν τα δημοτικά τους συμβούλια, οδήγησαν λάθος τους συναδέλφους, που δεν ήξεραν οι άνθρωποι, ότι αν ο Φορέας ακυρωθεί σταματάει και η επένδυση. Ο Φορέας ήταν μνημονιακή υποχρέωση. Δεν ήμουν φιλικός δήμαρχος με την προηγούμενη κυβέρνηση που τον δημιούργησε, αλλά με τον κ.Σκουρλέτη είχαμε μια άριστη συνεργασία.

Έφτιαξαν τον σύνδεσμο γιατί μπορεί να έχουν στο μυαλό τους να σταματήσει η επένδυση στο Ελληνικό…”

Γενικά η συμπεριφορά του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, όπως μαθαίνουμε, προβληματίζει τόσο τους βουλευτές της ΝΔ, στον Νότιο Τομέα, όσο και στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν βλέπουν με καλό μάτι το “πολεμικό κλίμα” που επικρατεί ανάμεσα στους δημάρχους των τριών δήμων και προσπαθούν να βρουν λύση, χωρίς να παραβλέπουν και τις  μελλοντικές πολιτικές του βλέψεις…

Η ισχύς εν τη ενώσει: Σύσταση Συνδέσμου Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου

Η ισχύς εν τη ενώσει: Τη δημιουργία Συνδέσμου Δήμων Γλυφάδας και Αλίμου για την ισόρροπη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγ. Κοσμά ανακοινώνουν ο Δήμος Αλίμου και ο Δήμος Γλυφάδας, μετά την υπερψήφιση της σχετικής πρωτοβουλίας από τα δύο δημοτικά συμβούλια. Δύο Δήμοι που εκπροσωπούν περίπου το 75% του πληθυσμού της περιοχής στην οποία πραγματοποιείται το έργο ανάπλασης και το 70% της ανατολικής ζώνης ανάπτυξης (η έκταση δηλαδή στην οποία θα οικοδομηθεί το καζίνο και οι συνοδευτικές εγκαταστάσεις), ενώνουν δυνάμεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το καλό των δημοτών.

Η θέση και των δύο Δήμων για το μεγάλο έργο ανάπλασης στην περιοχή ήταν εξαρχής κρυστάλλινη: Υποστηρίζουμε την επένδυση, που αποτελεί ένα έργο εθνικής εμβέλειας, ενισχύει την ανάπτυξη, δημιουργεί θέσεις εργασίας, αξιοποιεί μια εγκαταλελειμμένη επί δύο δεκαετίες έκταση. Η αξιοποίηση αυτή πρέπει να γίνει με τρόπο βιώσιμο, με τρόπο που θα δημιουργεί ισόρροπη ανάπτυξη, με τρόπο που θα ενσωματώνει ομαλά την επένδυση σε όλη την ευρύτερη «γειτονιά».

Σε αυτόν ακριβώς το σκοπό θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις ο νέος «Σύνδεσμος Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου»: Ενωμένοι, με μία φωνή, προς όφελος όλης της περιοχής και των κατοίκων της. Μια δουλειά, που δυστυχώς ο φορέας για το Ελληνικό, με τον κακότεχνο τρόπο που συστάθηκε και με το απαράδεκτο μοντέλο διοίκησης που εφαρμόζεται στην πράξη, δεν μπορεί να τη φέρει εις πέρας. Ο φορέας, από τον οποίο οι Δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας αποχώρησαν – επίσης με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων – δεν εκφράζει τις ανάγκες των κατοίκων και δεν μπορεί να εκπληρώσει το αίτημα για συλλογική εκπροσώπηση των Δήμων και των διεκδικήσεών τους.

Σκοπός του Συνδέσμου είναι η κοινή ανάπτυξη των Δήμων Αλίμου και Γλυφάδας, του παραλιακού μετώπου τους και της γεωγραφικής περιοχής των δύο Δήμων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, η πρόσθετη προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντός τους, λόγω της αυξημένης προσέλευσης επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στην περιοχή της νότιας Αθήνας εν γένει. Είναι επίσης η από κοινού ανάπτυξη δράσεων και υπηρεσιών, καθώς και η μέριμνα για τη διάχυση των θετικών αποτελεσμάτων από την ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πόλου στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων μας, με στόχο την ισόρροπη και ταχεία ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η ισχύς εν τη ενώσει, λοιπόν. Ξεκινάμε!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.