Παρουσίαση νέου μυθιστορήματος, “Τα τρένα που δεν ανέβηκες”




Οι εκδόσεις ΚΙΤΡΟ και η Βουλιώτισσα συγγραφέας Μαρία Φωτοπούλου, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου τους μυθιστορήματος με τίτλο ”Τα τρένα που δεν ανέβηκες”

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 15/12 στις 19:00 μ.μ
στο καφέ Θέσις 7, Αγ. Φιλίππου 7, Μοναστηράκι

Χαιρετισμός και Ευχαριστίες, από τη συγγραφέα του έργου

Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι κυρίες

Στέλλα Πριόβολου, ομότιμη καθηγήτρια Λατινικής-Ιταλικής Φιλολογίας και ειδική Γραμματέας του Σώματος Ομοτιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μάρθα Παπαδόπουλου: Ποιήτρια, ηθοποιός και φιλόλογος.

Την παρουσίαση θα πλαισιώσει με την αρχαιολελληνική λύρα του ο κύριος Νίκος Ξανθούλης, συνθέτης, επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής/Σύμβουλος στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Από το οπισθόφυλλο:

Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου πολέμου και ενώ η Αθήνα μετράει ακόμη τις πληγές της, ένα δεκατετράχρονο κορίτσι καταλήγει σε ένα πορνείο της Τρούμπας αναζητώντας έναν δρόμο επιβίωσης.
Η όμορφη και αριστοκρατική «Κοντέσα», όπως θα είναι το ψευδώνυμό της, γίνεται η βασίλισσα του λιμανιού, η πιο περιζήτητη και καλοπληρωμένη πόρνη της πόλης.
Όταν φέρνει στον κόσμο το πρώτο της παιδί, όλη της η κοσμοθεωρία αλλάζει οδηγώντας τη ζωή της, σε ένα αλλιώτικό μονοπάτι αυτή τη φορά.
Καταλήγει στο Λος Άντζελες, στην περίοδο μιας ταραγμένης δεκαετίας που η Αμερική εισπνέει ακόμη τις αναθυμιάσεις του πολέμου του Βιετνάμ, προσπαθώντας να βρει την ταυτότητά της, να ξαναχτίσει τον εαυτό της και να φτιάξει μια ζωή που να έχει στα δικά της μάτια νόημα και αξία.
Η επιλογή της αυτή, θα επηρεάσει τις επιλογές και θα σφραγίσει τη μοίρα όλων των προσώπων που υπήρξαν οι «δορυφόροι» της, προκαλώντας μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων με αποκορύφωσή τους έναν φόνο αλλά και την εξιλέωση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.