Παγκόσμιος Διαγωνισμός F1 in Schools: Στη 12η θέση η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Αλίμου




Την 12η θέση σε σύνολο 55 ομάδων που συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό F1 in Schools στο Abu Dhabi από τις 22 Νοεμβρίου 2019 έως 30 Νοεμβρίου 2019 κατέλαβε η ομάδα AlacrityDynamics, ομάδα συνεργασίας του 2ουΓΕΛ Αλίμου με την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών.
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics).

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αλίμου, Χαΐνης Ιωάννης, Μπούτσικας Νικόλαος, Χρυσός Δημήτριος και Νανούσης Παναγιώτης, με την συνδρομή των αποφοίτων μαθητών μας Αυγερόπουλου Βασίλειου, Μπούτσικα Ιωάννας και Πίκουλα Δανάης εκπροσώπησαν τον Άλιμο στον διαγωνισμό.

Την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή Αθηνών εκπροσώπησαν οι μαθητές Καλούτσης Μάριος, Σπηλιωτόπουλος Νικηφόρος, Ζουβέλου Διώνη, Πουλίδη Αντωνία, Μάχος Αντώνιος, Καλογήρου Αναστάσιος, Ποδηματά Δωρίτα.

Οι μαθητές της ομάδας μας προκρίθηκαν στην πρώτη τριάδα και προτάθηκαν για την πρώτη θέση στο σκέλος του Verbal Presentation,μιας δεκάλεπτης παρουσίασης του έργου τους στην Αγγλική γλώσσα, στην οποία αξιολογούνται η συνεργατικότητα , η προσήλωση στον στόχο τους, ο τρόπος παρουσίασης(visuals),η εμπλοκή του κοινού. Η παρουσίαση αυτή έγινε ενώπιον τριών κριτών από άλλες χώρες.

Μια ακόμη επιτυχία για την ομάδα ήταν η διάκριση του αρχιμηχανικού της ομάδας, Χαΐνη Ιωάννη, που αρχικά προκρίθηκε ανάμεσα στους 25 καλύτερους μηχανικούς παγκοσμίως, ηλικίας 16-20 χρονών στον εσωτερικό διαγωνισμό της Unilever Williams Engineering Academy.

Στη συνέχεια ο μαθητής διαγωνίστηκε με τους άλλους 24 μηχανικούς στο Αbu Dhabi και κατέκτησε την πρώτη θέση με την ομάδα του, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως η Ελλάδα γεννάει ευφυή παιδιά. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απαιτούσε ικανότητες, όπως η αντίδραση κάτω από πίεση,στοιχεία ηγετικής προσωπικότητας, καινοτόμα σκέψη, συνεργατικότητα.

Τα οφέλη για τους μαθητές μας είναι πολλαπλά. Είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε έννοιες της επιχειρηματικότητας, όπως το project management,time management,financial management,αλλά και να βιώσουν την πορεία σχεδιασμού , συναρμολόγησης, κατασκευής ενός προϊόντος.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στήριξαν τους μαθητές στον αγώνα τους. Ο Δήμος Αλίμου στάθηκε βασικός συμπαραστάτης και χορηγός μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.