Νέες διαμορφώσεις πεζοδρομίων στη Νέα Σμύρνη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέκαθεν η επισκευή των πεζοδρομίων επιβαρύνει οικονομικά τους παρόδιους ιδιοκτήτες. Επειδή όμως η οικονομική κρίση μαστίζει την ελληνική οικογένεια, ο Δήμος μας ξεκίνησε από το 2006 επισκευές και τοπικές ανακατασκευές τμημάτων υπαρχόντων, υλοποιημένων πεζοδρομίων και πεζοδρόμων τα οποία είτε έχουν καταστραφεί είτε δεν έχουν κατασκευαστεί ποτέ ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών.

Η πρώτη εργολαβία (2016-2017) αφορούσε 6.000 τ.μ. και εκτεινόταν μεταξύ των οδών Αρτάκης – Αιγαίου – Αίνου – Καλλικράτειας – Ανδριανουπόλεως, με κόστος 250.000 ευρώ.

Η δεύτερη (2018-2019) αφορούσε 15.000 τ.μ. και εκτεινόταν από λεωφόρο Συγγρού ως τα όρια του Αγίου Δημητρίου και από οδό Σοφούλη έως τα όρια του Παλαιού Φαλήρου, με κόστος 900.000 ευρώ.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε η τρίτη εργολαβία με κόστος 900.000 ευρώ.

Αφορά την κεντρική περιοχή της Νέας Σμύρνης, μεταξύ των αξόνων που ορίζονται από τις οδούς Θ. Σοφούλη και Αγίας Φωτεινής και των νοητών προεκτάσεών τους έως τα όρια του Δήμου.

Τα πεζοδρόμια εντός της περιοχής που χρήζουν αποκατάστασης θα καθορίζονται κάθε φορά από την Τεχνική Υπηρεσία, ανάλογα με τη σημαντικότητα των φθορών και της μεγάλης προσβασιμότητας των κατοίκων.

Για τη Δημοτική Αρχή τέτοια έργα είναι κεφαλαιώδους σημασίας καθώς αναβαθμίζουν το αστικό περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.