Kάτι περίεργο συμβαίνει στο έργο «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι»




(αναδημοσίευση της ανάρτησης του Dimitris Kypriotis

Θυμούνται όλοι τις τυμπανοκρουσίες και τα μεγάλα λόγια, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου, όταν έγιναν τον Οκτώβριο του ΄18 τα εγκαίνια για το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι». Και ήταν πολύ φυσικό να χαρούν οι πάντες, αφού αυτή η αναγκαιότητα έμπαινε επιτέλους σε δρόμο επίλυσης ύστερα από πολλά-πολλά χρόνια. Το έργο όπως επίσημα ανακοινώθηκε, χρηματοδοτήθηκε από Περιφερειακά κονδύλια ύψους 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, με ολοκλήρωσή του ύστερα από 18 έως 24 μήνες, από την ημέρα υπογραφής από την ανάδοχο εταιρεία της κατασκευής, ενώ η ευθύνη παρακολούθησής του ήταν της Περιφέρειας.

Θα ενθυμούνται επίσης όλοι οι κάτοικοι της περιοχής και του Δήμου, ότι το Καλοκαίρι εφέτος, ο παραλιακός δρόμος είχε σημανθεί και σε πολλά σημεία του είχε μονοδρομηθεί, σε μια απόσταση 5 χλμ, με προφανή σκοπό την εξυπηρέτηση των γνωστών εκλογικών τεχνασμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι των αναγκών του έργου όπως λεγόταν. Ήταν ένα από τα γνωστά τεχνάσματα που βόλευαν τόσο την παράταξη της τότε Περιφερειάρχη όσο και του «εκλεκτού» της Δημάρχου στα 3Β, για να βλέπουν οι «ιθαγενείς» και να καμαρώνουν τα έργα τους!! Την περίοδο εκείνη, που να τολμήσει βέβαια κανείς να κάνει κριτική για την ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ έβραζε η άσφαλτος!

Κατά μήνα Σεπτέμβριο εφέτος, ξύπνησαν ένα πρωί οι κάτοικοι της Βάρης και παρατήρησαν την παραλία της Βάρκιζας να είναι βαμμένη κόκκινη, από τα χώματα των εκσκαφών του υπόψη έργου. Μάταια περίμεναν να ακούσουν κάτι το επίσημο για το λόγο του φαινομένου, παρά τα επανειλημμένα δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες. Πέρασαν αρκετές ημέρες, μέχρι τηλεοπτικό κανάλι να βγάλει στον αέρα ρεπορτάζ με το θέμα και έτσι ο Δήμος να αναγκαστεί να δώσει εξηγήσεις σε ερώτηση του επικεφαλής της Παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Πασακυριάκου. Έτσι έμαθαν οι δημότες ότι το έργο σταμάτησε, επειδή άνοιξε πηγάδι στην περιοχή των εκσκαφών, που δημιούργησε το πρόβλημα και θα υπάρξει καθυστέρηση μηνών, για την αποκατάσταση. Η Περιφέρεια, υπεύθυνη του έργου, έλαμψε με τη σιωπή της. Και φυσικά να μην μιλήσουμε για την ανύπαρκτη πρόβλεψη μελέτης για τη σύσταση και τη στερεότητα του εδάφους!

Τρεις μήνες από τότε και κανείς υπεύθυνος της Περιφέρειας ή του Δήμου μέχρι σήμερα, δεν αισθάνθηκε την παραμικρή ανάγκη να ενημερώσει κάτι σχετικά με την πορεία της αποκατάστασης της ζημιάς του εδάφους. Οι λαλίστατοι για την αποκατάσταση άλλων μικρών έργων, όπως πχ για στρώση πλακών πεζοδρομίου, βρίσκουν τρόπους ενημέρωσης, ακόμα και με φωτογραφίες, αλλά για το σοβαρό αυτό έργο, άκρα σιωπή !! Γιατί άραγε; Κρύβεται μήπως κάποιο μυστικό; Τι ακριβώς γίνεται όλον αυτόν τον καιρό στην Ανατολική παραλία της Βάρκιζας;

Πράγματι είναι πολλά τα περίεργα εκεί. Αφού για το συγκεκριμένο έργο έχει γίνει ο προσανατολισμός του για τη διάνοιξη του τελευταίου τμήματος του μέχρι τη θάλασσα, όπως φαίνεται στην φωτ.1, έχει δημιουργηθεί ένα «Εργοτάξιο» ανατολικότερα της κοίτης του ρέματος και σε απόσταση 100-150 μέτρων από αυτήν, δήθεν για τις ανάγκες του έργου. Όμως η εξήγηση αυτή δεν συμβαδίζει με τα αδρανή υλικά(μπάζα) τόσο μεγάλου όγκου, που έχουν συσσωρευτεί στο εσωτερικό του και τα οποία προφανώς έχουν μεταφερθεί από άλλη περιοχή εκτός Βάρης. Το όλο εργοτάξιο έχει κλειστεί ολόπλευρα εξωτερικά με συρμάτινη πυκνή περίφραξη και πλαστικό υλικό, που δεν επιτρέπουν τι θέαση στο εσωτερικό του, όπως φαίνεται στη φωτό.2!

Γιατί όλες αυτές οι κρυφές περιφράξεις και γιατί έχουν μεταφερθεί αυτοί οι μεγάλοι όγκοι των υλικών; Γιατί οι εργάτες και ο φύλακας έχουν ερμητικά κλεισμένα τα στόματά τους και δεν δίνουν καμία απολύτως πληροφορία; Γιατί δεν έχει αναρτηθεί καμία απολύτως πινακίδα που να ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με το έργο; Υπάρχουν Αρχαία στην περίκλειστη περιοχή; Και αν ναι, γιατί δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα σχετικό; Γιατί αφήνονται να κυκλοφορούν φήμες, ότι το έργο της διάνοιξης του ρέματος είναι για τα «μάτια του κόσμου» ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη;

Όλα αυτά τα ερωτήματα και πολλά άλλα, έχουμε την απαίτηση να απαντηθούν από τους υπευθύνους και αν αυτοί δεν το κάνουν, τότε την ίδια απαίτηση προφανώς έχουμε και από την αντιπολίτευση, για να ζητήσει ανάλογες εξηγήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επιδειχθεί η δέουσα ευαισθησία…..

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Kάτι περίεργο συμβαίνει στο έργο «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.