«Διεκδικούμε Μαζί» με την Ε.Σ.Α.μεΑ. 19 και 20 Δεκεμβρίου
Δήμοι:  Ελληνικό -Αργυρούπολη, Περιστέρι, Αγ. Βαρβάρα, Ηλιούπολη, Νέα Σμύρνη, Άγιος Δημήτριος, Λυκόβρυση-Πεύκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Ε.Σ.Α.μεΑ. και με σκοπό να εδραιώσει μία άμεση και αποτελεσματική επικοινωνία και επαφή με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, η Ε.Σ.Α.μεΑ. λειτουργεί την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» παρέχοντας καθημερινά πληροφορίες, ενημέρωση, υποστήριξη και ενδυνάμωση, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού εξατομικευμένης παρέμβασης από κοινού με τον κάθε ενδιαφερόμενο. Η υπηρεσία παρέχει επίσης πληροφορίες σε κοινωνικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες,  οργανώσεις του αναπηρικού κινήματος και οργανώσεις  της  κοινωνίας των πολιτών τόσο για τα δικαιώματα και τις παροχές αναπηρίας όσο και για τη συμβολή του αναπηρικού κινήματος στη διαμόρφωση πολιτικών για την αναπηρία.
Το τρίγωνο της λάσπης: Αυτοί βρίσκονται πίσω από την επιχείρηση συκοφάντησης του Ανδρέα Κονδύλη

Αυτό το διάστημα η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αναλάβει πρωτοβουλία ανάπτυξης στενής συνεργασίας με τους Φορείς της Α/ βάθμιας Αυτοδιοίκησης, ώστε η υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» να βρεθεί κοντά στους πολίτες και σε όλα τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Λεωφ. Αργυρουπόλεως 94-96, την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ., από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Παρασκευοπούλου 25 Α, κτίριο Ξυλοτεχνίας, την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Αριστομένους 8 την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ από τις 12:30 μ.μ. έως τις 14:30 μ.μ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Ο Δήμος Ηλιούπολης φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Ηρώς Κωνσταντοπούλου 52, την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ., από τις 9:00 π.μ. έως τις 11:00 π.μ.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Ελευθερίου Βενιζέλου 14 την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ. από τις 09.00 π.μ. έως τις 11.00 π.μ.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Δυρραχίου 11, την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ., από τις 12.00 μ.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης φιλοξενεί στο Κέντρο Κοινότητας, Ελευθερίου Βενιζέλου 15Α, την υπηρεσία «Διεκδικούμε Μαζί» της Ε.Σ.Α.μεΑ. από τις 12.30 μ.μ. έως τις 14:30 μ.μ.

Σημείωση προς Συντάκτες:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα και τον  αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Ιδίως όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά καθιερώνονται με τη Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) οργανώνει συστηματικές εκστρατείες ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, προωθεί τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, ασκεί συστηματικό έλεγχο της νομοθεσίας και υποβάλλει προτάσεις με στόχο τη συμπερίληψη των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και τις δράσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα: https://www.esamea.gr/

Επικοινωνία:  Δευτ.-Παρ., 8.00-16.00,     τηλ.:  +302109949837,    φαξ.:  +302105238967, e-  mail: [email protected]


Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.