Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, στο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 απογευματινή, στο χώρο του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, έλαβε χώρα Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, εν όψει του κορυφαίου  ορθοδόξου χριστιανικού γεγονότος, της Γεννήσεως του Ιησού Χριστού.

Στην εκδήλωση ακούστηκαν Χριστουγεννιάτικοι Ύμνοι και παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της χώρας μας, τα οποία έψαλαν:  Η χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου ευγηριωτών Λευκάδος «η Αρετούσα», υπό τη διεύθυνση της μουσικού Θεοδώρας Μουρμούρη και η χορωδία του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου, υπό τη διεύθυνση του π. Ηλία Αντωνόπουλου, υπευθύνου Νεότητας και εφημερίου του Ι. Ναού.

Παράλληλα, χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν τοπικούς παραδοσιακούς χορούς,  υπό την διεύθυνση της χαρισματικής  χοροδιδασκάλου κυρίας Ελένης Τριανταφύλλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:  Ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, πανοσιολογιώτατοςαρχιμανδρίτης πατέρας Γαβριήλ Χριστόπουλος, η Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου κυρία Μαρία Ανδρούτσου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Πρεκετές και Νικόλαος Βρεττός, οι Ιερείς του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου και π. Ιωάννης Γαροφαλάκης, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πλήθος  πιστών.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε ο π. Ηλίας Αντωνόπουλος, ο οποίος είχε και το γενικό πρόσταγμα. Αναφέρθηκε στη σημασία του Χριστουγεννιάτικου μηνύματος για την ορθοδοξία και τόνισε την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να νιώσει τη χαρά για τον ερχομό του Λυτρωτή που θα κατοικίσει πάλι στις καρδιές μας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, το λόγο έλαβε ο πανοσιολογιώτατοςαρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του δεν μπόρεσε να παραστεί.

Στη συνέχεια εξήρε το έργο των ιερέων του Ι. Ναού που κοπιάζουν για να μεταφέρουν το μήνυμα της Βασιλείας Θεού στο σύγχρονο κόσμο.

Επιδιώκουν τη διατήρηση της Εκκλησιαστικής, (πνευματικής) και λαϊκής εθνικής παράδοσης, που τείνει να εκλείψει με την εξάπλωση της παγκοσμιοποίησης.

Εξαιρέτως αναφέρθηκε στο έργο τους προς τους νέους που χάνονται σε μία αποπροσανατολισμένη πορεία, στην οποία οι σειρήνες της ανομίας, η πνευματική πενία και πείνα, η αδικία και η έλλειψη θρησκευτικής συνείδησης συνθλίβουν το ανθρώπινο πρόσωπο.

Στη συνέχεια εξύμνησε το έθνος σαν προπομπό της Θείας ελεύσεως, διότι αυτό διδάσκει ένα κώδικα αξιών με κέντρο τον άνθρωπο. Τόνισε το έργο της εκκλησίας σαν αναπόσπαστο μέρος της πνευματικής και ηθικής ανάτασης του  Ελληνικού λαού.

Την εκδήλωση έκλεισε ο προιστάμενος του Ι. Ναού π. Αναστάσιος Πέτρου συγχαίροντας τους συντελεστές της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους καλά Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε καθώς χορωδίες και λαός τραγούδησαν τα γνωστά παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αγαπητοί αδελφοί,
επιθυμούμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μαςπρος όλους όσοι συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση και επιτυχία της κατά γενικήν ομολογίαν υπέροχης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον Ιερό μας Ναό.
Όλα ετοιμάστηκαν με ζήλο και φροντίδα, με μεράκι και πολλή χαρά!

Κύριο γνώρισμα της επιτυχίας της εκδήλωσης, ήταν η διάθεση διακονίας και το ποιμαντικό ενδιαφέρονγια τους ενορίτες μας και όλους τους χριστιανούς.

Ευχαριστούμεπρώτα τα μέλη της χορωδίας μας για τη θαυμάσιά τους απόδοση στα κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας αλλά και τους μουσικούς των παραδοσιακών οργάνων που συνόδευσαν εξαιρετικά!

Ευχαριστούμε τη μουσικό κα Θεοδώρα Μουρμούρη και τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Ευγηριωτών Λευκάδος «η Αρετούσα», που πρόθυμα δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και απέδωσαν εξαιρετικά.

Ευχαριστούμε όλως ιδιαιτέρως τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος του Ι.Ναού με τη χαρισματική δασκάλα χορού κυρία Ελένη Τριανταφύλλου, που απέδωσαν υποδειγματικά τους τοπικούς παραδοσιακούς χορούς και μας θύμισαν τις ρίζες και τις παραδόσεις μας!

 

Ευχαριστούμε τον εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Γαβριήλ Χριστόπουλο, που μας τίμησε με την παρουσία του και μας απηύθυνε εποικοδομητικό λόγο εξαίροντας την προσήλωση στις παραδόσεις σαν βασικό αντίδοτο στην ισοπέδωση της Παγκοσμιοποίησης.

Επίσηςευχαριστούμε τους εφημερίους του Ι. Ναού: π. Αναστάσιο Πέτρουπροϊστάμενο του Ι. Ναού και π. Ιωάννη Γαροφαλάκη για τη συμπαράστασή τους.

Ευχαριστούμε την αξιότιμη Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου καθώς και τα μέλη του Δημοτικού συμβουλίουκο Χρήστο Πρεκετέ και κο Νικόλαο Βρετό, που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Ευχαριστούμεκαι όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στο ωραίο αποτέλεσμα και ειδικά όσους πρόσφεραν τα εδέσματα, σέρβιραν το τσάι και ευπρέπισαν το χώρο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους αδελφούς μας χριστιανούς πουτίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωσή μας και κατέκλυσαν τους χώρους του bazaar συμβάλλοντας στην επιτυχία του.
Έφυγαν όλοι ενθουσιασμένοι έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις!

Ευχόμαστε σε όλους Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές!

Ο υπεύθυνος Νεότητας του Ι. Ναού Αγίου Βασιλείου
π. Ηλίας Αντωνόπουλος

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.