XCeed:Το μεγάλο άλμα της KIA στην κατηγορία των crossover




Του Πέρη Χαλάτση/now24.gr

Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία όταν αποφασίζει να βγάλει από την γραμμή παραγωγής ένα καινούργιο μοντέλο κάνει ανοδικά βήματα κυρίως σε θέματα ασφάλειας, άνεσης και συνδεσιμότητας.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η KIA δεν αρκέστηκε σε ένα απλό βήμα αλλά έκανε ένα άλμα. Και μάλιστα μεγάλο.

Η οικογένεια των crossover απέκτησε ένα νέο μέλος που διαφέρει από όλα τα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας.

Στην πανελλαδική παρουσίαση η ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα της KIA, είχε δύο διαφορετικά XCeed. ( Το μοντέλο αυτό θα είναι διαθέσιμο με 12 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος).

Το ένα XCeed ήταν με κινητήρα turbo (βενζίνη) με κυβισμό 998 κ.εκ και το άλλο XCeed με βενζινοκινητήρα των 1.400 κ.εκ. turbo με ισχύ 140 ίππους που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων.

Για την πρώτη γνωριμία με τα νέα XCeed διάλεξα αυτό με τον 1000άρι κινητήρα. Το νέο XCeed , κατασκευάζεται στο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της KIA στη Ζιλίνα της Σλοβακίας. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Αύγουστο. Είναι δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σχεδιασμού στη Φρανκφούρτη. Το σίγουρο είναι ότι όποιοι και αν έβαλαν το χεράκι τους είχαν έμπνευση. Δούλεψαν με μεράκι.

Ας δούμε αρχικά τον εξωτερικό σχεδιασμό του Kia XCeed

Με την πρώτη ματιά σε μαγνητίζει. Κάναμε 800 χιλιόμετρα και επισκεφθήκαμε τρεις μεγάλες πόλεις στη Θεσσαλία. Όπου σταματούσαμε δεν προλαβαίναμε να απαντάμε σε ερωτήσεις. Πότε κυκλοφόρησε, πόσο κάνει αν έχει καλά κρατήματα και φυσικά όλοι ρωτούσαν αν μου αρέσει.

Αν και αρχικά φεύγοντας με το μπλε XCeed είχα τις επιφυλάξεις μου –όσον αφορά το χρώμα- οφείλω να ομολογήσω ότι έκανα λάθος. Γιατί αυτό το διαφορετικό μπλε χρώμα τελικά μαγνητίζει. Αρέσει. Όπως αρέσει και ο σύγχρονος σχεδιασμός του αυτοκινήτου. Το XCeed έχει «έκφραση». Έχει τη δική του προσωπικότητα.

Είναι από τα πιο ψηλά crossover στην κατηγορία του. Σημαντική αυτή η διαφοροποίηση γιατί περνάει εύκολα τις χωμάτινες διαδρομές και δεν σε προβληματίζουν οι διάσπαρτες πέτρες.

Δείτε τη συνέχεια στο: now24.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.