Βίκυ Ανδρικοπούλου: “Έκλεισε η υπόθεση της «φερόμενης πλαστογραφίας» του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας”




(δημοσιεύουμε την επιστολή που μας έστειλε η δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου, Βίκυ Ανδρικοπούλου)

Με την έκδοση απαλλακτικής οριστικής απόφασης για την κυρία Βίκυ Ανδρικοπούλου έκλεισε η υπόθεση της «φερόμενης πλαστογραφίας» του πιστοποιητικού γλωσσομάθειας.
Μετά από πολύωρη διαδικασία στην οποία παραστάθηκε για να υποστηρίξει την κατηγορία η δημοτική υπάλληλος της βιβλιοθήκης Π. Φαλήρου Μαρία Μπέλεση, το δικαστήριο μετέτρεψε την αποδιδόμενη κατηγορία και απάλλαξε οριστικά την κυρία Ανδρικοπούλου.
Στην δίκη μεταξύ άλλων κατέθεσανο πρώην Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και βουλευτής Διονύσης Χατζηδάκης και η πρώην υπουργός και βουλευτής κυρία Σοφία Βούλτεψη.
Η επί 20ετίας Πρόεδρος που επανίδρυσε τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Π. Φαλήρου και είχε προσλάβει την Μαρία Μπέλεση ως βιβλιοθηκονόμο, εκπροσωπήθηκε από το συνήγορο της κ. Μανώλη Σταύρου και αρνήθηκε για μία ακόμα φορά την κατηγορία.
Επικαλέστηκε την έγγραφη δήλωση της τότε γραμματέως της και στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και στον Δήμο Π. Φαλήρου Πανωραίας Τσούμα, στην οποία η τελευταία ομολογούσε ότι ήταν εκείνη που πλαστογράφησε το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, πιεζόμενη τότε από τις δύο άλλες συναδέλφους της στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Π. Φαλήρου, κ.κ. Άννα Βοργία Στυλιανοπούλου και Μαρία Μπέλεση που ήθελαν να πλήξουν ανεπανόρθωτα την κυρία Βίκυ Ανδρικοπούλου.
ΥΠΕΝΘΙΜΙΖΕΤΑΙ ότι είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΚΥΡΙΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, αφού πριν ένα χρόνο το ίδιο δικαστήριο την είχε απαλλάξει, πλην, όμως, ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Ενώ η εισαγγελική αρχή είναι ΜΙΑ, ΕΝΙΑΙΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ και όταν γνωμοδοτεί ένας Αντιεισαγγελέας ολοκληρώνεται η νομική διαδικασία της εκάστοτε υπόθεσης, οι δύο πρώτοι Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στην υπόθεση της κ. Ανδρικοπούλου, ΕΚΡΙΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΕΡΕΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ και την αρχειοθέτησαν. Ωστόσο η υπόθεση της κ. Ανδρικοπούλου βγήκε δύο φορές από το αρχείο και χρεώθηκε σε τρίτο Αντιεισαγγελέα, όπου τελικά ασκήθηκε αναίρεση για να επιστρέψει ξανά στο Πρωτοδικείο και να δικαστεί δεύτερη φορά!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.