Σημαντικές διακρίσεις της «Αδελφότητας»




Δύο εβδομάδες μεγάλων επιτυχιών πέρασαν για τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε – Ζίου Ζίτσου Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα». Αθλητές της ομάδας αυτής συμμετείχαν σε ένα Παγκόσμιο και δύο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

11th WORLD KARATE CHAMPIONSHIPS 2019 for Cadets, Juniors & U21 Santiago de Chile (Chile)

Από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF) το επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε Εφήβων – Νεανίδων, Νέων Ανδρών – Γυναικών και Ανδρών – Γυναικών κάτω των 21 ετών στο Σαντιάγκο της Χιλής. Ο Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» συμμετείχε με δύο αθλήτριες και μέλη της εθνικής ομάδος, Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου (kumite female cadets +54 kg) και Λυρίτση Βασιλική (kumite female cadets -47 kg).

Ιστορική επιτυχία σημείωσε η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου τη Πέμπτη 24/10, κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο και δίνοντας στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο kumite μετά από 12 χρόνια σε αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Κωνσταντίνα δίνοντας συνολικά 6 δυνατούς αγώνες με 5 νίκες και μία ήττα στον τελικό, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου γεμίζοντας με περηφάνεια την ομάδα μας καθώς και όλη την Ελλάδα. Αναλυτικότερα οι αγώνες της:

1ος αγώνας με νίκη μετά από ένα δύσκολο και ισόπαλο αγώνα 1-1, εναντίον της Φινλανδής Lydman Enni στην απόφαση των κριτών (3-2).

2ος αγώνας με νίκη εναντίον της πολύ καλής αθλήτριας από την Κροατία Lisac Laura με 4-2 σκόρ.

3ος αγώνας με νίκη εναντίον της Λατινοαμερικανής αθλήτριας από το Εκουαδόρ Lopez Amy με 5-0 σκόρ

4ος αγώνας με νίκη εναντίον της Καναδής Altinbaeva Alina με 2-0 σκόρ

5ος αγώνας-ημιτελικός με νίκη μετά από ένα αρκετά δύσκολο και ισόπαλο ματς 0-0, με την Καζακστανή αθλήτρια Venera Zhaxybayeva, στην απόφαση των κριτών (4-1).

Στον τελικό και 6ο της αγώνα, η Κωνσταντίνα δεν κατάφερε να φτάσει ξανά στη νίκη εναντίον της πάρα πολύ καλής αθλήτριας από το Μαρόκο Ouhra Aya, όπου γνώρισε την ήττα με 6-1 σκόρ.

To βάθρο στο kumite Νεανίδων 14-15 ετών +54 κιλά πλαισίωσαν οι αθλήτριες:

1η θέση Ouhra Aya – Μαρόκο

2η θέση Χρυσοπούλου Κωνσταντίνα – Ελλάδα

3η θέση Aksou Sudenur – Τουρκία

3η θέση Lisac Laura – Κροατία

Η αθλήτριά του Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» Λυρίτση Βασιλική, δυστυχώς δεν τα κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από μία νίκη και μία ήττα. Στον πρώτο της αγώνα κέρδισε εναντίον της Αμερικανίδας Vega Yahelis 6-2 σκόρ. Στο δεύτερο ματς της έχασε από την πολύ καλή Ιορδανή Mansoor Leen με 7-0 σκόρ. Η Ιορδανή με τη σειρά της έχασε στην απόφαση των κριτών στον ημιτελικό, στερώντας έτσι στη Βασιλική την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου.

To μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο μετάλλιο μαθητή του Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» σε επίσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καράτε. Η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου ακολουθώντας τα χνάρια του δάσκαλου της Σπύρου Μαργαριτόπουλου όπως και του προπονητή Δημήτρη Μαργαριτόπουλου επίσης Παγκόσμιων Πρωταθλητών, δούλεψε σκληρά με πείσμα και έπειτα από πολλά σκαμπανεβάσματα σε επίσημα τουρνουά κατάταξης, δικαιώθηκε και της ευχόμαστε όπως και στους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες.

Η Ελλάδα στη γενική κατάταξη χωρών κατετάγη στην 11η θέση με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο του πολύ ταλαντούχου Ξένου Στέφανου (U21 kumite male -60 kg), δύο 5ες, μία 7η και μία 9η θέση υπόλοιπων αθλητών της ελληνικής μας αποστολής στη Χιλή.

EUROPEAN JU JITSU CHAMPIONSHIP 2019 for U18 and U21 Heraklion – Crete (Greece)

Από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ju Jitsu (JJIF) το επίσημο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ju Jitsu για αθλητές 16-17 (U18) και 18-20 (U21) ετών στο όμορφο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» συμμετείχε με μία μόνο αθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας Ζαριώπη Αθανασία (U21 JuJitsu Fighting female -48kg). Η Νάνσυ μετά από 3 δυνατούς αγώνες κατάφερε να κατακτήσει επίσης το Ασημένιο μετάλλιο. Η κατηγορία αυτή είχε συνολικά 4 συμμετοχές όπου όλες οι αθλήτριες έπρεπε να παίξουν μεταξύ τους. Αναλυτικότερα οι αγώνες της:

1ος αγώνας με ήττα με 18-15 σκορ, μετά από ένα δύσκολο ματς εναντίον της πολύ καλής Αυστριακής Fuhrmann Anna.

2ος αγώνας με νίκη με full ippon, εναντίον της Ελληνίδας Παπατζήμα Ιφιγένειας.

3ος αγώνας με νίκη με full ippon, εναντίον της Ελβετής Staub Sina.

To βάθρο στο U21 JuJitsu Fighting female -48kg πλαισίωσαν οι αθλήτριες:

1η θέση Fuhrmann Anna – Αυστρία

2η θέση Ζαριώπη Αθανασία – Ελλάδα

3η θέση Staub Sina – Ελβετία

Η αθλήτριά του Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» Ζαριώπη Αθανασία δουλεύοντας επίσης σκληρά, μετράει ήδη στη συγκεκριμένη κατηγορία, ένα Χρυσό Παγκόσμιο και ένα Χρυσό Πανευρωπαϊκό πέρσι το 2018. Της ευχόμαστε περισσότερες τέτοιες επιτυχίες στο μέλλον.

IBJJF EUROPEAN No Gi CHAMPIONSHIP & Rome International Open Gi 2019

Νωρίτερα το τριήμερο 18-20 Οκτωβρίου αθλητές του Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» μετείχαν σε δυο διοργανώσεις Brazilian Jiu Jitsu οι οποίες έλαβαν χώρα ταυτόχρονα στη Ρώμη. Η πρώτη ήταν το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα No Gi 2019 και η δεύτερη το διεθνές ανοιχτό τουρνουά με Gi, Rome International Open 2019. Ο σύλλογος κατέκτησε 4 χάλκινα μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό και 2 επίσης χάλκινα στο διεθνές τουρνουά Rome International Open.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Brazilian Jiu Jitsu No Gi 2019

Μπαρης Δημητρης – 3η  θέση – Μπλε ζώνες ανδρών -67 κιλά

Πολίτη Μαρία – 3η θέση – Μπλε ζώνες γυναικών

Μαργαριτόπουλος Σπύρος – 3η θέση – Μωβ ζώνες Βετεράνων 1 (30-35 ετών) -85 κιλά

Σπετσιώτης Ηλίας – 3η θέση – Μπλε ζώνες Βετεράνων 1 (30-35 ετών) -97 κιλά

Σπετσιώτης Ηλίας – 3η θέση – Μπλε ζώνες Βετεράνων 1 (30-35 ετών) ανοιχτή κατηγορία

Διεθνές τουρνουά Rome International Open Gi 2019

Μπάρης Δημήτρης – 3η θέση – Μπλέ ζώνες ανδρών -70 κιλά

Κοντογιάννης Δημήτρης – 3η θέση – Λευκές ζώνες ανδρών -100 κιλά

Κάθε χρόνο σχεδόν στο συγκεκριμένο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλλά και στο διεθνές ανοιχτό τουρνουά ο Α.Σ Αγίου Δημητρίου «Η Αδελφότητα» έχει σημαντικές επιτυχίες με μετάλλια. Αυτό οφείλεται στη συγκροτημένη δουλειά του προπονητή τους στο Brazilian Jiu Jitsu Δημήτρη Μαργαριτόπουλου, όπως και των αθλητών του και τους ευχόμαστε ανάλογες και καλύτερες επιτυχίες στο μέλλον

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.