Παραγωγή ρεκόρ φέτος στη Γλυφάδα!




Η καλύτερη χρονιά για την ελιά είναι η φετινή. Το λιομάζωμα συνεχίζεται ακατάπαυστα και θα διαρκέσει έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Σήμερα μάλιστα το συνεργείο βρισκόταν στην οδό Άλσους, κάτω από το Δημαρχείο και συνελήφθη από τον φωτογραφικό φακό επί το έργον! Περί τα 400 κιλά ελιές μαζεύτηκαν μόνο σήμερα!


«Υπολογίζουμε να ξεπεράσουμε φέτος τους δύο τόνους λάδι», μας είπε ο συντονιστής της δράσης, Σταύρος Γιακουμάκης, τονίζοντας ότι «παράλληλα κλαδεύουμε και περιποιούμαστε τα δένδρα ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε όλο και πιο πολύ λάδι στον κόσμο. Περισσότερο και ποιοτικά καλύτερο».
Ο Δήμος Γλυφάδας έχει εξοπλίσει το συνεργείο με τελευταίου τύπου μηχανήματα, ελαιόπανα, γεννήτριες και ραντιστικά, τα οποία μεταφέρονται με βανάκι, όπου στη συνέχεια συγκεντρώνονται τα σακιά με τις ελιές. Αύριο η δράση θα συνεχιστεί στην Τερψιθέα και οι υπεύθυνοι καλούν όσο περισσότερους εθελοντές το επιθυμούν, να συμμετάσχουν.

Για δηλώσεις και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στον κ. Σταύρο Γιακουμάκη, στο κινητό 6947435357.
Το λάδι που θα παραχθεί θα διανεμηθεί μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης.

Πηγή: iglyfada.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.