Ο Ανδρέας Κονδύλης στο Attica TV για τον “Σύνδεσμο Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου”




 

 

Δείτε τη συνέντευξη του δημάρχου Αλίμου, για την ίδρυση του «Συνδέσμου Δήμων Μητροπολιτικού Πόλου», με τον δήμο Γλυφάδας και την αποχώρησή τους, από τον Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά

Οι θέσεις του Ανδρέα Κονδύλη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου:

Mέχρι το 2015 οι δήμοι ήταν αντίθετοι με την επένδυση. Το 2015 τα δημοτικά συμβούλια και των τριών δήμων, πήραμε κοινή απόφαση. Να πούμε ναι στην επένδυση, αλλά με ισόρροπη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας για όλους.

Το 2016 αποχώρησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, γεγονός που δεν μας χαροποιεί, αλλά η απόφαση είναι σεβαστή. Την ίδια χρονιά, Άλιμος και Γλυφάδα, κερδίσαμε τη διοίκηση και τη διαχείριση των ακτών μας.

Με τη νέα κυβέρνηση είχαμε θετικές εξελίξεις. Το υπουργείο ανάπτυξης τροποποίησε αρκετά σημεία του σχεδιασμού.

Από τη συνάντηση προέκυψαν δυο ενδιαφέρουσες και θετικότατες εξελίξεις. Η μία έχει να κάνει με την το ζήτημα των απορριμμάτων και η δεύτερη με το θέμα των κοινόχρηστων χώρων και την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με τον υπουργό η ΠΝΠ, εκδόθηκε για καθαρά τεχνικούς λόγους. Δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης να μη δοθούν στους δήμους οι χώροι, απλά αυτό θα μπορέσει να γίνει σταδιακά.

Το δεύτερο που προέκυψε είναι η ικανοποίηση του αιτήματος μας, σχετικά με τα απορρίμματα. Εδώ και δεκαετίες ζητάμε μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, να διατεθεί μια έκταση για να φτιάξουμε οι δήμοι μια διαδημοτική μονάδα για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Κάπου στην πορεία αυτό χάθηκε γιατί ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ζήτησε να μεταφερθεί η μονάδα, εκτός επένδυσης, σε δικό του χώρο, αλλά η πρόταση δεν προχώρησε γιατί ο χώρος κρίθηκε ακατάλληλος και όπως μας ενημέρωσε επίσημα ο υπουργός, κατόπιν διαβουλεύσεων με τον επενδυτή, συμφωνήθηκε να χωροθετηθεί η μονάδα μέσα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου και στον ίδιο χώρο που έχει σχεδιάσει να φτιάξει τη μονάδα, ο επενδυτής. Θα δούμε αν θα είναι ξεχωριστή εγκατάσταση ή αν θα είναι κοινή.

Αν είχαμε κοινή γραμμή θα είχαμε κερδίσει περισσότερα. Θέλουμε υπογειοποίηση της παραλιακής, ποσόστωση στις θέσεις εργασίας και δημιουργία κοιμητηρίου για την πόλη μας.

Ο Φορέας ξεκίνησε άσχημα και συνεχίζει χειρότερα. Πρόκειται περί εκτρωματικού νομικού μορφώματος. Αφαιρεί από την αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες και τις περνάει στο υπουργείο. Συμμετέχουμε τυπικά αλλά ουσιαστικά δεν ακουγόμαστε. Ήδη ο Φορέας έχει στραφεί δικαστικά κατά του δήμου Αλίμου.

Γιαυτό καταλήξαμε να υποβάλλουμε παραίτηση από τον Φορέα με επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς. Πρέπει να αναπτύξουμε το δικό μας αφήγημα στην επένδυση. 

Ο Φορέας δημιουργήθηκε για να διαχειρίζεται τα σκουπίδια και τον φωτισμό. Ο Σύνδεσμος που κάνουμε θα μπορεί να αντλεί κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να φτιάξουμε, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, προς όφελος των κατοίκων».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.